خواص بامیه

بامیه سرشار از اسید فولیک و آهن میباشد و خوردن آن می تواند کم خونی را درمان کند.

بامیه ارزش غذایی بالایی دارد. خواص بامیه حاوی ملین، خلاف التهاب، کاهش قند خون و کاهش چربی، مقوی، خلاف سرطان و خلاف میکروبی میباشد.

بامیه گیاهی میباشد یک ساله به ارتفاع 1 تا 2 متر میوه مخروطی و چند ضلعی، سبز، کمی توخالی و به اندازه انگشت میباشد. این گیاه دارای برگ های سبز تیره مشابه گل ختمی و گل های زرد منفرد میباشد که در مرکز گلبرگ ها قرمز می شوند.

این گیاه از خانواده پنیر میباشد و زیستگاه اصلی آن نواحی گرمتر آسیا و آفریقا میباشد، اما از آن دوران به سایر نقاط جهان سفر کرده و در حال حاضر در اکثر کشورها کشت می شود. گیاه بامیه معطر میباشد و بویی شبیه میخک دارد. در ایران بامیه را بیشتر به صورت خورش می خورند اما در سایر نقاط دنیا به صورت خام و سالاد نیز مصرف می شود.

از پودر خشک آن نیز می توانید برای تهیه سس های مختلف استفاده کنید. امروزه استفاده از بامیه به صورت مربا، ترشی، نمک و کنسرو رایج شده میباشد. بخت های مورد استفاده این گیاه میوه و دانه های نارس یا سبز رنگ میباشد.خواص بامیه و فواید آن برای سلامتی را بشناسید

ارزش غذایی بامیه.

اجزای اصلی موجود در بامیه فلاونوئیدها، مخاط، پروتئین های فلاونوئیدی، دفنسین ها و گوگرد میباشد. بامیه منبع عالی ویتامین C، ویتامین A و تا حدودی منیزیم میباشد.

جالب اینجاست که ترکیبات موجود در این گیاه و خواص بامیه از عامل اصلی خراش معده و سوزش معده یعنی هلیکوباکتر پیلوری که به غشای مخاطی معده و روده می‌چسبد و به همین دلیل یکی از شایع‌ترین باکتری‌ها میباشد، محافظت می‌کند. خواص مهم و شناخته شده بامیه به سلامت و رفع ناراحتی های گوارشی کمک می کند.

بیشتر بخوانید:  کنترل استرس با گردو + خواص روغن گردو

جدول ارزش غذایی و خواص بامیه.

ترکیب و محتوای 100 گرم بامیه.
انرژی 31 کیلوکالری چربی 0.1 گرم پروتئین 2 گرم کربوهیدرات 3.7 گرم شکر 1.2 گرم فیبر 2.3 گرم سدیم 8 میلی گرم پتاسیم 303 میلی گرم کلسیم 81 میلی گرم آهن 0.8 میلی گرم منیزیم 57 میلی گرم منگنز 0.99 میلی گرم منگنز 0.99 میلی گرم زینک 0.6 میلی گرم اسید فوکی 0.6 میلی گرم متر ویتامین 21 میلی گرم

بامیه سرد و مرطوب میباشد. برخی از مهمترین خواص بامیه برای سلامتی به اختصار توضیح می شود.

به کاهش قند و چربی خون کمک می کند.

فیبر موجود در گیاه بامیه به کلسترول غذا می چسبد و از جذب آن توسط سلول های بدن پیشگیری می کند.همچنین از آنجایی که بامیه حاوی مقدار کافی پتاسیم میباشد، برای مبتلایان به فشار خون بالا مفید میباشد. افراد گرفتار به فشار خون و فشار خون بالا باید بامیه را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

کم خونی را از بین ببرید.

بامیه سرشار از اسید فولیک و آهن میباشد، بنابراین خوردن آن می تواند کم خونی را درمان کند. مواد مغذی و ویتامین های موجود در بامیه به طور کلی قدرت بدنی بدن را افزایش می دهد.

سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

یکی از خواص بامیه تقویت سیستم ایمنی بدن میباشد. وجود ویتامین های مختلف به ویژه ویتامین C می تواند حدود 36 درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین کند. ویتامین C یکی از مواد موثر برای تقویت ایمنی بدن در مساوی عفونت میباشد. آره.

یبوست را درمان می کند و به کاهش وزن کمک می کند.

بیشتر بخوانید:  خواص دوغ کفیر

فیبر بالای بامیه آن را به یکی از خواص بامیه تبدیل کرده میباشد که می توان از آن در رژیم های لاغری و کاهش وزن استفاده کرد. همچنین مشابه سایر سبزیجات، مصرف بامیه به درمان مشکلات یبوست در افراد گرفتار کمک می کند.

درمان اختلالات گوارشی.

خوردن بامیه می تواند اختلالات و التهابات گوارشی مشابه خراش و ورم معده، سندرم روده تحریک پذیر و سایر مشکلات گوارشی را سلامت بخشد.علاوه بر این، بامیه دارای خواص خلاف عفونی کننده ای میباشد که کرم ها و انگل های معده را از بین می برد.

برای افراد گرفتار به گواتر مفید میباشد.

برگ و ساقه بامیه حاوی مقدار زیادی ید میباشد، بنابراین برای بیماران گرفتار به گواتر مفید میباشد.

استخوان ها را تقویت می کند.

کلسیم موجود در بامیه به تقویت استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان کمک می کند. یکی دیگر از خواص بامیه پیشگیری از آرتروز و روماتیسم میباشد.

به درمان عفونت های تنفسی کمک می کند.

مینا و گوه در بامیه سینه های کوفته را نرم می کرد و صدای درشت را باز می کرد.

مضرات بامیه

تاکنون مالیات خاصی از بامیه گزارش نشده میباشد. البته شایان ذکر میباشد که چون بامیه طبع سردی دارد، افراد با طبع سرد باید آن را با ادویه های گرم مشابه دارچین و زنجبیل میل کنند. منبع: خوی وب

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …