طرز تهیه سرکه انگور

طرز تهیه سرکه انگور, طرز پخت سرکه انگور طرز تهیه سرکه انگور
یکی از سرکه های محبوب و زیاد رایج در تولید، سرکه ای است که از انگور به دست می آید، توصیه می شود برای تولید سرکه بهتر از انگورهایی استفاده کنید که شیرینی زیادی دارند. لازم به ذکر است که اگر انگور اصلا شیرین نباشد، سرکه تولید نمی شود. طرز تهیه سرکه انگور: برای تهیه سرکه انگور به دو مرحله زیر عمل می کنیم: مرحله اول سرکه انگور: ابتدا انگور را بشویید و سپس در کاسه یا بشکه بریزید، باید توجه داشت که اگر انگور را می چینند و له می کنند و در بشکه می گذاریم، در مرحله اول دوران فرآیند تولید سرکه کاهش می یابد. سپس با توجه به شیرینی انگور باید کمی آب داخل بشکه بریزید. به ازای هر کیلو انگور شیرین 150 تا 200 گرم آب افزایش کنید. اگر شیرینی شما کم است آب کمتری نیاز است بشکه حاوی انگور و آب باید کمی قرمز باشد تا کف ایجاد شده در تاثیر فعل و انفعالات سرریز نشود.پس از ریختن مقدار معینی آب، درب بشکه باید به گونه ای روی کاسه قرار گیرد که جلوگیر جریان هوا نشود، یعنی واکنش تخمیر مستلزم وجود هوا در مراحل آماده سازی است. سرکه، درب کاسه نباید سفت باشد، بلکه مقداری هوا جریان داشته باشد تا در فرآیند تهیه سرکه مشکلی ایجاد نشود.نکته زیاد مهم: در حین سرکه سازی هرگز درب کاسه یا بشکه را به طور کامل به صورت پلاگین قرار ندهید، زیرا در صورت عدم جریان هوا، سرکه هرگز ترش نمی شود، در حال تحول شکل است. این است که خالدار و فرسوده است، حشراتی وجود دارد که به آن حشره سرکه ای یا پشه میوه ای می گویند. این پشه ها در فرآیند تخمیر مواد اولیه و تولید سرکه موثر هستند.پشه سرکه حشره ای است که با بوی تخمیر و سرکه جذب می شود و مخمرهایی که سبب پوسیدگی میوه می شوند را به صورت فرسوده یا رسیده با خود حمل می کند. میوه ها و در آنجا رشد می کنند و در داخل آنها تخم می گذارند. هر گاه دمای محیط به زیر 25 درجه سانتیگراد برسد، قدرت تولید مثل این حشرات کاهش یافته و در نهایت زیر 16 درجه سانتیگراد، پشه ها می میرند. اگر دمای محیط بیش از 30 درجه سانتیگراد باشد سبب عقیم شدن حشره نر و در نهایت نابودی آن می شود، بنابراین به این عاقبت می رسیم که بهترین دما برای زندگی این پشه ها 25 درجه سانتیگراد است.تکان دادن و هم زدن انگور: پس از گذشت یک هفته از مرحله اول، انگورهای تخمیر شده ابتدا به جوش‌آمدن کرده و سطح آن به تدریج بالا می رود.در این دوران برای اینکه انگورهای سطح کاسه کاملاً فرسوده شوند، لازم است انگورها را در سطح بشکه با هم زدن و تکان هم بزنید تا جای انگورهای سطح کاسه عوض شود. با انگور داخل کاسه در مرحله اول تا 3 بار انجام دهید. اگر آب و هوا معتدل باشد بعد از حدود یک ماه انگور کاملا له شده و شل می شود و کم کم داخل کاسه می نشیند به طوری که مایع حاصل در سطح کاسه می نشیند. در این دوران کف و کپک روی سطح آن تشکیل می شود. البته بسته به گرمای هوا می توان این مدت دوران را کم یا زیاد کرد.نکته: در این صورت شیره انگور اگر پر شیره باشد در صورتی که رنگ کف باشد اصلا کپک نمی زند. و کپک روی سطح مایع سفید است نشانه کم بودن آن بستگی به اسیدیته آن دارد ولی اگر رنگ آن کرمی متمایل به قهوه ای باشد مقدار اسیدیته آن برای تولید سرکه مناسب است. باید کمی آب به آن افزایش کنید و آن را هم بزنید تا آب با پایان محتویات کاسه مخلوط شود.اگر آب انگور کم بود باید دوباره مقداری انگور شیرین بریزیم و بگذاریم بماند تا بعد از مدتی شیره آن اندازه گیری شود یا باید آب آن تبخیر شود تا به اندازه و مقدار مناسب برای تولید برسد. از سرکهپس از ایجاد کف و کپک در سطح کاسه و اندازه گیری میزان آب داخل انگور، در پایان مرحله اول یعنی پس از گذشت حدود 50 تا 70 روز از ابتدا فرآیند تولید باید آن را سوا کرد. پس‌مانده انگور را از آب آن رها کرده و بگذارید در مرحله دوم کاملاً ترش شده و به سرکه تبدیل شود. پارچه و فشار دهید تا آب از سرباره سوا شود. پس‌مانده نهایی انگور را دور بریزید و این مایع به دست آمده از پس‌مانده را به آب قبلی افزایش کنید. پس‌مانده را می توان برای خوراک دام استفاده کرد نکته: برخی از افراد در تهیه سرکه از نمک، خمیر نان و سایر مخمرها استفاده می کنند و استفاده از این مواد در تهیه سرکه مورد تایید نیست مرحله دوم سرکه انگور: سرکه انگور, پخت سرکه انگور ظرفی که برای سرکه انگور استفاده می شود باید شیشه ای باشد که حاصل مرحله اول شیره انگور است که در مرحله دوم تبدیل به سرکه می شود.در این مرحله باید شکیبایی کنید تا آب سوا شده از انگور به سرکه تبدیل شود و در این زمینه باید به نکات زیر توجه کنید: • کاسه مورد استفاده شیشه ای باشد.از آنجایی که در مراحل تهیه سرکه، واکنش شیمیایی مربوطه نیاز به وجود هوا دارد، درب کاسه نباید سفت باشد، بلکه هوا کمی جریان داشته باشد تا در فرآیند تهیه سرکه مشکلی ایجاد نشود. در هوای معتدل 10 تا 20 روز طول می کشد تا مایع مرحله اول کاملاً ترش شده و به سرکه تبدیل شود. به دلیل تحول مواد اولیه در فرآیند تولید سرکه، پس از مدتی چیزی شبیه خاک رس ته نشین می شود. در ته کاسه سرکه باید آن جرم را از مایع اصلی سوا کرد. برای این کار سرکه را در کاسه دیگری بریزید تا گل در ته کاسه قبلی بماند و دور ریخته شود. یک یا دو بار بعد از حدود یک هفته از مرحله دوم که مایع براق شد این کار را انجام می دهیم. • پس از پایان مرحله دوم، سرکه ترش را در ظرفی که ترجیحاً شیشه ای است بریزید و آن را پر کنید و درب آن را استوار ببندید. خواص بی نظیر سرکه انگور مراحل درست کردن سرکه انگور, خواص بی نظیر سرکه انگور سرکه به عنوان یک عکس عفونی کننده * سرکه از دوران بقراط که 377-460 قبل از میلاد می زیسته است به عنوان عکس عفونی کننده استفاده می شده است.این دانشمند سرکه را برای تسکین سرفه های مداوم توصیه کردبه طور گسترده عقیده بر این است که سرکه دارای خواص عکس عفونی کننده است.* سرکه یک مایع اسیدی است که از تخمیر اتانول (الکل اتیلیک) به دست می آید و حاوی اسید استیک (اسید اتانولیک) است. غلظت اسید استیک در سرکه های خوراکی موجود در بازار بیشتر موارد استفاده در آشپزی از 4 تا 8 درصد و سرکه های ترشی به 18 درصد می رسد.* سرکه طبیعی همچنین حاوی مقادیر کمی اسید تارتاریک، اسید سیتریک و سایر اسیدهای گیاهی است. سرکه از دوران های قدیم مورد استفاده قرار می گرفته است و یکی از مواد مهم برای پخت و پز در اروپا و آسیا است. .

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه ترشی تخم مرغ

طرز تهیه: 15 لحظه روزگار انتظار: 5 لحظه کل: 20 لحظه مواد لازم: چغندر قرمز …