دوستی با خواص و زیان های سبوس

خاصیت داروئی سبوس,فواید سبوس

سبوس چربی خون را کاهش می دهد و از بیماری های قلبی پیشگیری می کند.

متخصصان می گویند نان و برنج را از غلات کامل بخورید زیرا سبوس داخل آن برای هضم غذا مفید می باشد و مشکلاتی مشابه یبوست، چربی اضافی و افزایش وزن را حل می کند.

این روزها که تب کاهش وزن بالا می رود، بیشتر خانم ها به دنبال غذاهایی با سبوس کامل هستند و حتی برخی آن را جداگانه می خرند و در رژیم غذایی خود استفاده می کنند تا برای باروری خود مفید باشند. گفت و گوی زیر با متخصصان تغذیه و متخصصان تغذیه و اساتید پژوهشکده تغذیه در این باره می باشد.

همه می گویند سبوس غذای سالمی می باشد، اما چرا اینقدر مهم می باشد؟

مزیت دیگر سبوس این می باشد که سبب احساس سیری می شود زیرا به عنوان مانند غلات کامل نسبت به غلات تصفیه شده مدت بیشتری در دستگاه گوارش می مشابه و آب را جذب کرده و احساس سیری می کنند.

یکی دیگر از مزایای سبوس این می باشد که جذب کلسترول را کاهش می دهد که سبب کاهش چربی خون می شود و به طور غیر مستقیم از بروز بیماری های قلبی پیشگیری می کند.سبوس کلسترول را 15-18٪ کاهش می دهد. مثلاً فردی که سطح کلسترولش 220 می باشد، اگر هر روز نان سبوس دار بخورد، کلسترولش به 200 زیر 200 می رسد که حد طبیعی می باشد.

سبوس همچنین جذب قند را کاهش می دهد و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.

این ماده بر فشار خون تاثیر غیر مستقیم دارد. به این ترتیب کاهش وزن و کاهش چربی خون می تواند فشار خون را کاهش دهد اما در درمان مستقیم فشار خون موثر نیست.

در عین حال جویدن بهتر و بیشتر سبوس برای دندان ها مفید می باشد.

بیشتر بخوانید:  تاریخچه و خواص بستنی

مواد مغذی موجود در سبوس چیست دلیل اصلی مغذی بودن سبوس وجود ویتامین های گروه B می باشد. وقتی دانه سوا می شود، ویتامین B1 یا تیامین، B3 یا نیاسین و بیوتین موجود در آن کاهش می یابد. در واقع منبع اصلی ویتامین های گروه B غلات هستند، اما نان سفید و بدون سبوس از این نظر بیچاره محسوب می شوند. علاوه بر این، در غلات، مواد معدنی مختلفی مشابه آهن، منیزیم، کلسیم و فسفر وجود دارد، اما وجود فیبر در غلات سبوس دار، جذب مواد معدنی به ویژه آهن و کلسیم را پشتوانه می کند.

آیا سبوس غلات مختلف از نظر ارزش غذایی گوناگون می باشد؟ بهترین سبوس در گندم و جو یافت می شود. اختلاف گندم و جو چندان زیاد نیست، اما بهتر می باشد سبوس دانه های مختلف را همراه با غلات مصرف کنید نه سوا.وقتی دانه سوا می شود، ویتامین B1 یا تیامین، B3 یا نیاسین و بیوتین موجود در آن کاهش می یابد.

آیا مصرف سبوس محدودیتی دارد یا بهتر می باشد بیشتر مصرف شود؟غلات به دلیل خواص مفیدی که دارند در صورت مصرف زیاد مشکل ساز می شوند. اگر مصرف سبوس در حد میانه ​​نباشد، جذب املاح دو ظرفیتی را کاهش می دهد. به عنوان مانند، کلسیم، آهن و روی به ترکیبات فیبر سبوس مشابه فیتات ها و فسفات ها متصل شده و جذب آنها کاهش می یابد.

چه مقدار فیبر از منابع غذایی بدست می آید؟حداکثر فیبر مصرفی در روز 30 گرم می باشد، یعنی اگر نان سبوس دار را انتخاب کنیم و روزی 2-3 میوه و 2 فنجان سبزی بخوریم. مصرف روزانه این مقدار فیبر.

مصرف سبوس به چه کسانی توصیه می شود کسانی که ناسالم هستند، افزایش وزن دارند و از چربی، قند و فشار خون رنج می برند.

بیشتر بخوانید:  خواص سویا

چه کسی باید آن را محدود کند؟افرادی که دارای سیستم گوارشی احساساتی هستند و نمی توانند فیبر سبوس را تحمل کنند باید مصرف خود را کاهش دهند. البته برخی افراد گرفتار به سندرم روده تحریک پذیر هستند و گاهی سبوس باید در برنامه غذایی آنها باشد و گاهی نه. در این صورت باید با متخصص تغذیه مشورت کرد.

آیا خوردن سبوس به تنهایی خوب می باشد؟ مصرف سبوس را به تنهایی توصیه نمی‌کنم، اما برای افرادی که در شرایط خاص از یبوست رنج می‌برند، می‌توان یک قاشق غذاخوری در روز را جداگانه داد.

درمان سبوس گندم.

با مصرف روزانه برنج گندم می توان از پوکی استخوان، یبوست، «بیماری روده بزرگ»، سوء تغذیه، چاقی، چربی خون، سرطان روده بزرگ، بیماری قلبی، سوء تغذیه، بی‌حالی عمومی، بی‌حالی جنسی پیشگیری کرد.

سبوس دیواره بیرونی گندم می باشد که حاوی مقدار زیادی فسفر و ویتامین های مختلف E و B، آهن، منیزیم، روی و کمی کلسیم می باشد.

ویتامین E و روی موجود در سبوس از ریزش مو و سفیدی زودرس پیشگیری کرده و پوست را جوان می کند.

فیبر موجود در سبوس سبب می شود هضم با سرعت کمتری انجام شود که سبب می شود قند به آرامی داخل خون شده و کاهش یابد و همچنین از بالا رفتن قند پیشگیری می کند.

در تنظیم دستگاه گوارش و رفع یبوست هیچ ماده دیگری به اندازه سبوس قدرت ندارد و سبوس سبب جنبش مدفوع در لوله های روده کوچک و بزرگ می شود و جنبش روده ها را تقویت می کند روده مشابه موج در نهایت می شود. ملین و تسکین دهنده یبوست.

فیبر محلول به اسیدهای چرب حاوی کلسترول متصل می شود و از جذب آنها پیشگیری می کند و در عاقبت چربی و کلسترول خون را کاهش می دهد و از چاقی پیشگیری می کند.

بیشتر بخوانید:  12 نکته مهم درمورد بستنی

فیبر موجود در سبوس برای درمان یبوست و تنظیم دستگاه گوارش خیلی مفید می باشد.

برنج گندم برای اکثر نمک و ویتامین های مورد نیاز بدن کافی می باشد، بنابراین مصرف آن در دوران حاملگی و شیردهی به مادران توصیه می شود و در صورت مصرف منظم سبب افزایش قد کودکان و نوجوانان می شود.

طریقه خوردن آرد گندم به این صورت می باشد که روزانه یک یا دو قاشق غذاخوری مغز گندم برای هر نفر در غذاهای مختلف مشابه سوپ و خورش، سالاد، ماست و سوپ، کتلت، سبزیجات نارگیل و سیب زمینی و هر نوع غذا افزایش شود. یک قاشق را در یک لیوان شیر یا آب میوه استفاده کنید.

طرز تهیه ماسک صورت: یک قاشق دانه گندم، دو قاشق ماست تازه را با هم مخلوط کنید و بعد از 5 لحظه ماسک درست کنید و بعد از 15 لحظه با آب ولرم بشویید.

طرز تهیه سس سبوس: می توانید سس سبوس را با مخلوط کردن یک قاشق سبوس، 6 قاشق آبلیمو، یک قاشق روغن زیتون و کمی نمک درست کنید.

طرز تهیه سوپ برای یبوست: آلو، روغن زیتون، برنج نیمه ایرانی، اسفناج، کدو سبز رنده شده و جعفری را با هم مخلوط کنید و وقتی آش پخت، یک یا دو قاشق از سوپ را داخل سوپ بریزید. شب به جای شام

برای پیشگیری از سفیدی مو و سفیدی مو: یک قاشق چایخوری آبغوره را به آب جوش افزایش کنید (حرارت غیر مستقیم)، سپس آب را مخلوط کرده، دو سوم آن را بنوشید و یک سوم آب را به سر بمالید.منبع: خوی وب

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …