طرز تهیه شیرینی شاخه ختایی


دستور تهیه طناب ختایی طرز تهیه رشته ختایی با شیر, رشته ختایی یا کادایف, طرز تهیه رشته ختایی خامه ای سوغاتی خوشمزه تبریز
شاخه ختایی یکی از شیرینی های سنتی تبریز و آذربایجان میباشد. شاخه ختای به دو صورت تر و خشک به فروش می رسد که با توجه به نیاز خود می توانید آن را خریداری کنید. شاخه ختایی یکی از دسرهای ترد و خوشمزه آذربایجانی میباشد که در ماه رمضان تهیه می شود و زیاد پرطرفدار میباشد. طناب ختایی را می توانید به صورت ورق مشبک در بازارهای سرپوشیده تبریز خریداری کنید. اگر نودل ختای خشک بخرید، در دمای معمولی مقاومت می‌آورد، اما نودل ختای مرطوب برای نگهداری طولانی‌مدت باید منجمد شود. استفاده از ادویه در این شیرینی سنتی کاملاً خوش طعم میباشد اما بهتر میباشد از دارچین زیاد در مخلوط مواد استفاده نکنید، محیط آن سیاه و تلخ نباشد. در ترکیب مواد از پودر گل رز دانه درشت استفاده کنید. بهتر میباشد از کلفتی دو بند انگشت بیشتر نباشد.شاخه فرنگی ختایی مواد لازم برای شاخه فرنگی ختایی 2 نفره شاخه ختایی (تل کادایف) 300 گرم گردوی خرد شده 2.3 فنجان پودر هل، دارچین، زنجبیل (از هر کدام) 1 قاشق چایخوری پودر قند، 3 قاشق غذاخوری، روغن مایع 50 گرم، کره آب شده 3 گرم گلاب، 2 قاشق غذاخوری شربت، 1 قاشق غذاخوری شکر، یک فنجان آب، 1/2 فنجان هل، 2 فنجان گلوکز، 1 قاشق غذاخوری آبلیمو، 1 پیمانه گلاب، 2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده (داوطلبانه) 3 قاشق غذاخوری شاخه ختایی، برای تهیه شهد، آب، شکر و هل را در قابلمه ای مخلوط کرده، روی آتش بگذارید و بجوشانید تا شکر حل شود.گلوکز، گلاب و آبلیمو را افزایش کنید و 5 لحظه دیگر بجوشانید. زعفران آماده شده را افزایش کنید و حرارت را خاموش کنید و بگذارید خنک شود. گردو خرد شده، پودر قند، پودر هل، دارچین و زنجبیل را با هم مخلوط کرده و گلاب را افزایش کرده و هم می زنیم تا خمیری شود. نخ اشتباه را در یک مستطیل 10 در 20 سانتی متر ببرید. دو لایه شاخه فرنگی را روی هم بچینید و مخلوطی از کره ذوب شده و روغن را روی آنها بمالید. مواد میانی را روی شاخه گذاشته و به شکل سمبوسه رول یا بپیچید و در سینی فر بچینید و کره بمالید و به مدت 20-30 لحظه در فر 180 درجه قرار دهید تا برشته شوند. گریل را آتش بزنید شربت سرد را روی شاخه های داغ بریزید و بچرخانید تا همه شاخه ها با شربت آغشته شوند.  دستور پخت تبریز خطیر تبریز برای تابه های 30 سانتی متری ختا پرفوراسیون   حدود 200 گرم خمیر دندان له شده با گردو با نصف فنجان (حدود 60 تا 130 گرم) گل (حدود سه قاشق غذاخوری زردچوبه، یک قاشق غذاخوری حدود یک قاشق غذاخوری) 4 تا 1/2 قاشق غذاخوری چینی، 1/2 قاشق غذاخوری آب برای خیس کردن شاخه ختایی، پودر رز محمدی (قیزل گل) برای ریختن روی شاخه ختایی، 1/2 تا 1 قاشق غذاخوری مواد، شهد شاخه ختایی، یک شیشه لیوان (هر 175 میلی لیتر) لیوان (آبسه سه و نیم لیوان گلاب (در صورت متمایل‌شدن) چند قطره (مقدار گلاب زیاد نباشد)) برای شاخه ختایی در کاسه پیرکس 28*28 با ارتفاع زیاد، تغییرات مواد تشکیل دهنده به شرح زیر استرشته ختایی 650 گرم شکر یک کیلو کره 350 گرم طرز تهیه شاخه ختایی تبریز پودر رزماری و هل و دارچین و زنجبیل را با هم مخلوط کنید. شکر و آب را روی آتش بگذارید تا بجوشد و کمی غلیظ شود. در صورت متمایل‌شدن می توانید کمی گلاب برای طعم دادن به آن افزایش کنید. غلظت شربت سبب می شود بافت شاخه صاف یا خشک شود، بنابراین غلظت شربت را مطابق ذائقه خود تنظیم کنید. کره را در تابه ای روی حرارت ملایم ذوب کنید. کره ذوب شده را در کاسه دیگری بریزید. نیمی از شاخه های ختایی را با یک دست در قالب کفشی چرب بچینید. می توانید شاخه ها را کمی با دست فشار دهید تا یکدست تر و صاف تر شوند. زیر کت را با برس مرطوب کنید تا چسبناک شود. نیمی از گردو را روی آن بپاشید. مخلوط ادویه ها را روی آن بپاشید و بقیه مغزها را روی ادویه ها بپاشید. نصف دیگر شاخه را روی مواد قرار دهید و با دست کمی فشار دهید تا یکدست شود و کمی آب بپاشید تا یکدست شود، مقداری پودر رزماری روی شاخه ها بپاشید و به کمک آن پایان سطح شاخه را با کره روغن بزنید. از یک کاردک سوراخ دارکناره های شاخه را با قاشق فشار دهید تا شاخه ها به هم بچسبند و حدود 35 لحظه در فر با دمای 170 درجه قرار دهید تا پخته و برشته شوند.شربت ولرم را روی شاخه داغ بریزید و در کاسه بگذارید و بگذارید چند ساعت یا یک شب بماند تا شربت جذب شاخه شود و سپس در کاسه مورد نظر برگردانید و برش بزنید. رویه خمیر کمی ترد و ترد میباشد، بنابراین برش آن کمی سخت میباشد و نیاز به شکیبایی دارد. رول شاخه فرنگی ختای ترکی در مواد لازم رول شاخه فرنگی ختای ترکی در ختای تازه یا کادایف 1 کیلو فندق یا گردو ریز خرد شده 3 پیمانه کره 1 بسته و نیم یا 375 گرم مواد لازم برای رول شاخه ختایی شربت 7 لیوان آب شکر 6 لیوان آبلیمو نصف مقدار شیرینی های سنتی تبریز, دستور تهیه رشته ختایی, رشته ختایی خشک ختایی در فرترز تهیه رول شاخه ترکی ختایی در فربر برای تهیه شهد شکر و آب را در قابلمه ریخته و روی حرارت می گذاریم تا 15 لحظه بجوشد سپس آبلیمو را افزایش کرده و بعد از 2 لحظه حرارت را خاموش می کنیم. شاخه های ختایی تازه را در یک تابه بریزید و یک دست فندق یا گردو را در یک جهت بچینید و خوب گرد کنید و لبه های آن را با آب بچسبانید. همه ورقه های شاخه ختایی را به همین ترتیب درست کنید و در فر بچینید و با کره آب شده بپوشانید و به مدت 20-30 لحظه در فر با دمای 180 درجه قرار دهید تا برشته شوند.بعد از پخت اجازه دهید خنک شود و در شربت سرد قرار دهید.شاخه ختایی لقمه ای بدون مواد لازم شاخه ختایی بدون فر شاخه ختایی یا تل کدایف به میزان لازم گردو خرد شده نصف پیمانه دارچین 1 قاشق غذاخوری زنجبیل 1 قاشق چایخوری پودر رزماری 1 قاشق مرباخوری. قند. 1 لیوان آب. نصف لیوان گلاب. 3 قاشق غذاخوری روغن مایع. می توانید فرشته ختای تازه را به هر شکل دلخواه برش دهید و آن را به صورت مثلث یا برش بپیچید. برای تهیه شهد شکر و آب را بجوشانید تا غلیظ شود سپس گلاب را افزایش کنید و بگذارید خنک شود. آجیل و ادویه جات را مخلوط کنید. شاخه های ختایی را برش بزنید و وسط آن را با مواد پر کنید و حلقه کنید یا بپیچید و در روغن مایع سرخ کنید و در بشقاب بچینید و با قاشق شربت را روی آن بریزید تا داغ شود. اگر می خواهید شاخه هایتان نرم شوند، می توانید بعد از سرخ شدن در تابه بریزید و مخلوط آب شکر را روی آن ها بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود و در آخر گلاب را افزایش کنید. .





مطلب پیشنهادی



طرز تهیه باقلوای گل رز یا باقلوای پیچی قزوینی خوشمزه و زیبا پیچیدن باقلوای گلاب …

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه ورقه های شکلات رولی برای تزیین کیک ها

می توانید از این ورقه های شکلاتی در تزیین کیک ها و شیرینی ها استفاده …