دانستنی ها درباره ریحان

فواید درمانی ریحان,خاصیت ریحان

ریحان برای درمان نیش حشرات و مارگزیدگی استفاده می شود.

ریحان یک گیاه محبوب می باشد و خواص زیادی برای سلامتی ما دارد. این گیاه یک ترکیب دارویی مهم می باشد که در طب آیورودا مورد استفاده قرار می گیرد و بسیاری از شرکت های تولید کننده محصولات بهداشتی و آرایشی برای افزایش تاثیر بخشی از عصاره ریحان در محصولات خود استفاده کرده اند. بهترین منافع ما

در ادامه به روش های مختلف ترکیب این گیاه طبیعی می پردازیم.

در بسیاری از کشورهای جهان از برگ ریحان در آشپزی استفاده می شود. این برگ ها به صورت تازه، به عنوان افزودنی غذایی یا به عنوان ادویه استفاده می شود. دانه های ریحان در آب متورم می شوند و یک لایه ژلاتینی در اطراف خود دارند. از دانه های ریحان در نوشیدنی ها و دسرهای آسیایی استفاده می شود.

ریحان گیاهی یک ساله با ارتفاع 30 تا 130 سانتی متر می باشد. برگها متقابل، سبز روشن و نازک هستند. گلها کوچک، سفید و دارای گل آذین خوشه ای هستند. میوه ریحان نوعی فندق می باشد.هنگامی که ساقه گل می دهد، تولید برگ در آن ساقه ایستاده می شود و ساقه چوبی می شوددر این صورت میزان عصاره برگ های این ساقه نیز کاهش می یابد. برای پیشگیری از این وضعیت، شاخه ها باید به طور منظم حذف شوند. انواع مختلف ریحان می توانند عطر و طعم متفاوتی داشته باشند، اما محبوب ترین عطر ریحان توسط اوژنول ایجاد می شود که در همه انواع مشترک می باشد. سایر ترکیبات ریحان عبارتند از: سیترال، آنتول، کافور، متیل کاویکل، سیترونلول، لینالول، پینن، اوسیمن، ترپینئول، لینالیل استات، فنچیل استات، ترانس اوسیمن و غیره. . بر اساس محتوای شیمیایی ریحان به 4 گروه تقسیم می شود: • فرانسوی: که کمتر از فنل اشباع شده می باشد. • Exotic: که حاوی 40 تا 80 درصد متیل کاویکول می باشد. • متیل سینامات: 90% اتر • اوژنول.

ریحان حاوی ترکیبی به نام (E)-بتا کاریوفیلن یا به اختصار (BCP) می باشد که دارای خواص خلاف التهابی و خلاف آرتروز می باشد. مطالعات نشان می دهد که ریحان آنتی اکسیدان، خلاف ویروسی و خلاف میکروبی می باشد. علاوه بر این، مشخص شده می باشد که ریحان می تواند در درمان تومورهای سرطانی استفاده شود.استراگول موجود در ریحان خاصیت خلاف سرطانی دارد و خواص خلاف سرطانی این ماده در موش ها به اثبات رسیده می باشد.در مطالعه ای روی موش ها، مشخص شد که ریحان از تجمع پلاکت ها و لخته های خون پیشگیری می کند. در طب سنتی هند از ریحان به عنوان مکمل در درمان استرس، آسم و دیابت استفاده می شود. یک مطالعه نشان داد که ریحان خلاف قارچ و دافع حشرات می باشد. مطالعه دیگری در سال 2009 نشان داد که عصاره ریحان برای پشه ها بینهایت سمی می باشد.

بیشتر بخوانید:  مواد غذایی حاوی پتاسیم

ریحان برای درمان بیماری های قلبی، بی اشتهایی، اسهال، مشکلات کلیوی، سرماخوردگی، تب و عفونت استفاده می شود. از این گیاه برای درمان نیش حشرات و مارگزیدگی نیز استفاده می شود. برخی از زنان از برگ ریحان برای افزایش جریان شیر پس از زایمان استفاده می کنند. ریحان منبع خوبی از ویتامین C، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و آهن می باشد.

بیماری پژمردگی فوزاریوم می تواند به محصولات ریحان آسیب برساند. پوسیدگی خاکستری ناشی از بوتریتیس سبب آسیب جدی به ریحان می شود. اخیراً سفیدک پودری که توسط قارچی به نام Colletotrichum ایجاد می شود، به یکی از مشکلات اصلی ریحان تبدیل شده می باشد. کک سس یکی از آفات مهم ریحان می باشد و تنها راه مبارزه با آن حذف فیزیکی آن می باشد.

خواص ریحان,خواص داروئی ریحان

پودر برگ خشک شده ریحان را می توان برای مسواک زدن استفاده کرد

ریحان بجوید اگر ریحان خام بجوید فواید زیادی خواهید داشت. این گیاه خواص زیادی دارد.

داروهای طبیعی برای سرماخوردگی و گلودرد دارای خواص خلاف باکتریایی هستند و به عنوان خلاف عفونی کننده عمل می کنند. این به محافظت از بدن در مساوی بیماری های مختلف کمک می کند. برگ ریحان با زنجبیل و عسل می تواند درمان مفیدی برای برونشیت، سرماخوردگی و سرفه باشد. برای درمان گلودرد می توانید آب جوش را با ریحان مخلوط کرده و بنوشید.

برای مسواک زدن می توان از خمیر دندان خشک استفاده کرد. خواص درمانی این برگ به حفظ سلامت لثه و مبارزه با بوی بد دهان، دندان درد و معده درد کمک می کند. استفاده منظم از برگ های ریحان 99 درصد باکتری ها و پلاک ها را از بین می برد.

بیشتر بخوانید:  خواص بامیه

اگر معده درد دارید… بیماری های مربوط به معده مشابه اسیدیته و یبوست را می توان با برگ ریحان درمان کرد. ریحان شخص را کمتر نفخ می کند و دستگاه گوارش را پاکیزه نگه می دارد.

از شر خارش پوست خلاص شوید، می توانید به سادگی برگ های ریحان را روی پوست بمالید تا از شر خارش خلاص شوید.همچنین می توانید مقداری از برگ ها را بردارید و آن را با آب لیمو مخلوط کرده و روی مکان خارش بمالید.

درمان آکنه در چند لحظه! یکی از قدیمی ترین راه های درمان آکنه استفاده از ریحان می باشد. ریحان را بردارید و با برگ چریش مخلوط کنید و خمیر درست کنید. آب لیمو را به این مخلوط افزایش کنید و روی جوش ها بمالید. بگذارید خشک شود و با آب ولرم بشویید. این درمان سبب از بین رفتن این جوش ها می شود.

برای پس دادن رنگ طبیعی پوست، از برگ های ریحان روی صورت خود استفاده کنید تا درخشش و رنگ طبیعی آن بازگردد. با چند برگ ریحان خشک پر کنید و با گشنیز مخلوط کنید. این ماسک را روی صورت خود بمالید و بعد از 15 لحظه با آب بشویید. از این ماسک دو بار در هفته استفاده کنید تا عملکرد بگیرید.

برای از بین بردن شوره سر، برگ ریحان را با میوه آملا مخلوط کنید و این خمیر را روی پوست سر بمالید. 30 لحظه شکیبایی کنید و بشویید. این درمان خانگی برای درمان شوره سر به خوبی عمل می کند.

کنترل سطح کلسترول سطوح بالای کلسترول می تواند برای بیماران قلبی کشنده باشد و ریحان در کاهش کلسترول موثر می باشد.وجود ویتامین C و آنتی اکسیدان ها، ریحان را برای محافظت از قلب در مساوی رادیکال های آزاد ضروری می کند.

مضرات ریحان, نحوه کاشت ریحان

برگ ریحان را با خمیر چوب صندل مخلوط کرده و روی پیشانی بمالید تا سردرد را درمان کند.

سطح اسید اوریک را کاهش می دهد، مصرف منظم برگ ریحان با عسل (صبح) سبب تقویت کلیه ها و دفع سنگ کلیه می شود. همچنین به کنترل سطح اسید در کلیه ها کمک می کند.

بیشتر بخوانید:  خاصیت شلغم خام بیشتر می باشد یا پخته؟

درمان سردرد برگ ریحان را با خمیر چوب صندل مخلوط کرده و برای رفع سردرد روی پیشانی بمالید.

کنترل دیابت ریحان به کنترل سطح قند خون کمک می کند. بنابراین هر روز صبح 4 یا 5 برگ ریحان بخورید.

سبب می شود سیگار را ترک کنید هر دوران که می خواهید سیگار بکشید، برگ ریحان را بجوید. خاصیت آنتی اکسیدانی این گیاه آسیب ریه را معکوس می کند.

از شر جوش ها خلاص شوید از برگ های ریحان و یک کاسه آرد نخودچی خمیر درست کنید و روی جوش ها بمالید. اجازه دهید این خمیر خشک شود و با آب گرم بشویید.

درمان خارش سر با استفاده از گل های ریحان، چریش و بامیه خمیر درست کنید و روی پوست سر بمالید. بعد از 15 لحظه بشویید. روغن ریحان برای تقویت مو نیز مفید می باشد.

مضرات:.

از آنجایی که ریحان حاوی استراگول می باشد، مصرف طولانی مدت آن ممکن می باشد خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهدمصرف خوراکی روغن ریحان توصیه نمی شود زیرا حاوی مقدار زیادی استراگول می باشد.

افزایش گیاه ریحان در بهار با استفاده از بذر انجام می شود. بذرها معمولاً به سرعت جوانه می زنند. در مناطق سردسیر در فصل بهار از باغداران برای کاشت ریحان استفاده می شود. در این مناطق، زمانی که خطر یخبندان رفع شد و گیاهان به اندازه کافی بزرگ شدند تا از حمل و نقل جان سالم به در ببرند، به قطعات بزرگ منتقل می شوند.

ریحان به سرما بینهایت احساساتی می باشد و در آب و هوای گرم و خشک بهترین رشد را دارد. ریحان برای رشد به خورشید کامل نیاز دارد. برگ های کوچک و زرد رنگ در پایین ساقه نشان می دهد که گیاه تحت تنش می باشد. این تنش می تواند ناشی از کمبود نم یا حاصلخیزی خاک باشد. گیاهان ریحان پاسخ رشد خوبی به کودهای پتاسیم می دهند و عملکرد آنها افزایش می یابد.منبع: خوی وب

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …