خواص و مضرات سیرابی

سیرابی از آن دسته غذاهایی میباشد که یا عاشقش هستید یا از آن بیزارید. بد نیست بدانید برخلاف اندیشیدن عموم که خوردن غذاهایی مثل کله پاچه و سیرابی را مختص ایرانیان می دانید، روز ۲۴ اکتبر هر سال روز جهانی «سیرابی» میباشد. سیرابی فواید زیادی برای سلامت بدن دارد و در عین حال زیاده روی در مصرف آن می تواند به سلامت بدن تاثیر منفی بگذارد.

فواید سیرابی, فایده های سیرابی

سیرابی سبب درمان کم خونی می شود

در حقیقت سیرابی لایه داخلی معده گوسفند و گاو و در مجموع چارپایان علفخوار میباشد. احتمالا در برخورد نخست به خاطر بوی نامطبوع سیرابی احساس کنید از آن بیزار هستید و قطعا لب به آن نخواهید زد اما در صورت پاکیزه کردن این بخت از معده احشامی مثل گوسفند و گاو می‌توانید یک سوپ یا آبگوشت لذیذ درست کنید که دست برقضا سرشار از انواع ویتامین و مواد معدنی میباشد.

نشخوارکنندگان، معده 4 قسمتی حاوی سیرابی، شیردان و بخش‌هایی به نام نگاری و هزارلا دارند که بافت عضله دیواره آن‌ها از جنس عضلات صاف بوده که از نظر ترکیب و ساختمان با عضلات مخطط مثل ماهیچه‌ها و عضله قلب تفاوت دارد و ارزش تغذیه‌ای آن از نظر پروتئین، چربی، ویتامین و املاح معدنی مقداری با گوشت گوناگون میباشد. سیرابی بر اساس نوع بافت به انواع مختلف دسته‌بندی و نام‌گذاری می‌شود؛ مثل بافت لانه‌زنبوری یا بافت صاف. بیشتر سیرابی های تازه ای که در فروشگاه ها فروخته می شود، سفید رنگ میباشد.

خواص درمانی سیرابی

خواص و فواید سیراب شیردان برای سلامتی بدن و درمان بیماری ها سالهاست که از سوی متخصصان توصیه می شود. لیستی از خواص سیرابی و شیردان را با هم مرور می کنیم.

درمان کم خونی

مفید در رشد و تقویت کودکان

بهترین برای تقویت معده و روده

تقویت و درمان ریزش مو

مفید برای افراد گرفتار به بیماری ام اس MS

بیشتر بخوانید:  سنجد تلخ: خواص و مضرات

تقویت سیستم ایمنی بدن

تقویت و کمک به تولید اسپرم سالم

کمک در درمان بیماری های عصبانی و افسردگی

درمان خراش معده و اثنی عشر

خلاف سرطان

ویتامین های موجود در سیرابی

از جمله سایر خواص و فواید سیرابی برای سلامت بدن ویتامین B12  موجود در آن میباشد که آن را به یکی از بهترین خوراکی‌ها برای رفع حالت تهوع زنان باردار تبدیل کرده میباشد. در هر ۱۰۰ گرم سیرابی حدود ۷۲/۰ میکروگرم ویتامین B12 وجود دارد. این میزان مساوی با ۳۰ درصد ۲٫۴ میکروگرم ویتامین B12 مورد نیاز یک انسان بالغ میباشد. ویتامین B12 سطح متابولیسم بدن را در حد نرمال نگه می‌دارد و به تندرستی عملکرد سیستم عصبانی و نیز ساخت گلبول های قرمز خون کمک می کند. علاوه بر این سیرابی حاوی مقادیر اندکی ویتامین E و نیاسین میباشد. الان که با ویتامین های موجود در سیرابی آشنا شدید در صورتی که قصد پخت آن را دارید می توانید به مقاله طرز تهیه سیرابی مراجعه کنید.

خواص سیرابی,آشنایی با خواص سیرابی

سیرابی یکی از مواد غذایی مفید برای رشد و تقویت کودکان میباشد

مواد معدنی موجود در سیرابی

برای دانستن خواص و فواید سیرابی بهتر میباشد بدانید سیرابی سرشار از زینک میباشد. یک ماده معدنی مفید و ضروری برای بدن که برای درمان خراش‌ها و تندرستی عملکرد ایمنی بدن ضروری میباشد. هر ۱۰۰ گرم سیرابی حاوی ۱٫۷۱ میلی‌گرم زینک میباشد که ۲۱ درصد از ۸ میلی‌گرم زینک روزانه مورد نیاز بدن زنان را تامین می‌کند. علاوه بر این سیرابی حاوی مقداری آهن، کلسیم و فسفر میباشد.

مزایای سیرابی برای رشد کودکان

سیرابی یکی از مواد غذایی مفید برای رشد و تقویت کودکان میباشد، چرا که دارای پروتئین و آمینواسیدهای با کیفیت و ضروری بدن میباشد که در رشد کودکان و نوجوانان ايفاي نقش بسزای داشته و کلسیم مورد نیاز آن ها را تامین کند. به علاوه این مواد با کیفیت در رشد و بازسازی بافت های از بین رفته نیز ايفاي نقش مهمی را برعهده دارند.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه ادویه مرغ

کلسیم

در هر 92 گرم سیرابی، حدود 81 میلی گرم کلسیم وجود دارد که 8 درصد نیاز روزانه بدن به کلسیم می باشد. FAO مقدار مورد نیاز روزانه به کلسیم را 1000 میلی گرم معین‌کردن کرده میباشد. کلسیم یکی از مواد معدنی و ساختاری مهم در حفظ سلامت استخوان ها و دندان هاست که به همراه منیزیم، به انقباض عضلات بدن کمک می کند و سبب آسودگی شخص می شود.

منبعی سرشار از پروتئین کم چرب

یک وعده سیرابی شیردان به میزان 112 گرم دربردارنده 96 کالری، 14 گرم پروتئین و کمی بیشتر از 4 گرم چربی میباشد که تنها 1.5 گرم از آن را چربی اشباع شده در بر می گیرد. میزان چربی اشباع شده روزانه پیشنهادی برای مردان مساوی میباشد با 30 گرم و برای زنان مساوی میباشد با 20 گرم. همین مقدار سیرابی شیردان دارای 138 گرم کلسترول میباشد که این مقدار چیزی بین 46 و 69 درصد از کسترول مورد نیاز روزانه بدن انسان را تامین می کند.

آشنایی با فواید سیرابی, ویتامین های سیرابی

سیرابی سرشار از زینک میباشد

ویتامین A

ویتامین A برای رشد مو لازم میباشد و به داشتن پوست سالم، دستگاه تنفسی سالم و حفظ بینایی کمک و با عفونت ها مبارزه می کند. جگر و سیرابی سرشار از ویتامین A هستند.

مزایای استفاده از سیرابی برای مردان

همانطور که می دانید با تولید اسپرم سالم سبب می شود که در تخمک گذاری تاثیر به سزایی داشته باشد و سبب ایجاد نطفه شود. حال یکی از عواملی که سبب تولید اسپرم سالم می شود مصرف سیرابی میباشد.

خواص سیرابی در حاملگی

با توجه به وجود انواع مواد مغذی در سیرابی، استفاده از این ماده غذایی فواید بسیاری برای سلامتی بدن مادر و جنین دارد. ویتامین B موجود در سیرابی برای زنان حاملگی که گرفتار حالت تهوع می شوند، مفید میباشد. علاوه بر این برخی از افراد بر این باور هستند که مصرف سیرابی قبل و در طول حاملگی، سبب زیبایی جنین می شود.

بیشتر بخوانید:  خواص ماست

نکاتی هنگام خرید سیرابی

هنگام خرید سیرابی باید توجه کنید که قطعا سیرابی دارای بوی بد نباشد.  بهتر میباشد قبل از پختن سیرابی، آن را از هر سمت بررسی کنید.

بهتر میباشد قبل از پخت، این ماده غذایی را کامل شسته و پایان زواید اطراف آن را دور بریزید.

و تشخیص رنگ سیرابی به صورت زیر میباشد :

به دلیل خوردن دام خشک در زمستان و بهار رنگ سیرابی تیره میباشد.

به هنگام خرید سیرابی در فصل تابستان و پاییز رنگ آن سفید میباشد زیرا علوفه تازه خورده میباشد.

مدت زمانه استاندارد از مرحله پخت تا مصرف سیرابی ۱۲ ساعت میباشد. بیشتر از این زمانه سیرابی را نگهداری نکنید.

چطور سوپ سیرابی را بپزیم تا خواص و فواید سیرابی حفظ شوند.

برای حفظ خواص و فواید سیرابی بهتر میباشد نحوه پخت درست آن را بلد باشید. یکی از بهترین و آسان‌ترین دستور پخت‌ها برای سیرابی، پخت آن با پیاز خام به صورت سوپ میباشد میباشد.

مضرات مصرف سیرابی

یکی از مضرات سیرابی این میباشد که چون در پخت آن معمولا از نمک زیاد استفاده می شود فشار خون را بالا می برد.

سیرابی یک غذای چرب میباشد و باید در مصرف آن احتیاط کرد.

یکی دیگر از مضرات سیرابی مربوط به زمانی میباشد که سیرابی بهداشتی نبوده، خراب باشد یا خوب شسته و پاکیزه نشده باشد.منبع: خوی وب

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …