خواص و مضرات دانه کاج

خوردن دانه کاج اشتها را کم می کند

میوه درخت کاج قهوه ای رنگ، خشک و شبیه به مخروط می باشد. سطح میوه پولک پولک می باشد و وقتی می رسد، فلس ها و پولک های آن خشک شده و باز می شوند.

میوه درخت کاج قهوه ای رنگ، خشک و شبیه به مخروط می باشد. سطح میوه پولک پولک می باشد و وقتی می رسد، فلس ها و پولک های آن خشک شده و باز می شوند. دانه های کاج که شبیه بادام هستند، در وسط آن ها نمایان می شوند. در ادامه مطلب با خواص دانه کاج بیشتر آشنا می شوید.

فواید و خواص دانه کاج

کاج جزء گیاهان قدیمی کره زمین می باشد که در پایان فصول سال همیشه سبز می باشد. سرو سیاه، صنوبر، راتیناج و کاج نوئل اسامی دیگر درخت کاج هستند. البته در ایران به درختانی که برگ هایشان سوزنی شکل و بلند می باشد، کاج گفته می شود و به درختانی هم که برگ های سوزنی شکل کلفت و کوتاهی دارند، صنوبر گویند.

با اینکه درخت های کاج در سرتاسر دنیا یافت می شوند اما تنها 18 نوع از آن ها در دنیا قادر به تامین دانه هستند. زیرا پروسه پرورش دانه های کاج تا دو سال طول می کشد.

خواص و فواید دانه و میوه کاج وقتی میوه کاج رسید، دانه ها چیده شده و به مدت 20 روز در نور خورشید قرار می گیرند تا خشک شوند. دانه های کاج در وسط فلس های خشک شده نمایان می شوند که با شکستن آن ها از مغزشان استفاده می شود. این مغز کالری بالایی دارد و برای سودبردن از خواص دانه کاج بهتر می باشد تعادل را در خوردن آن رعایت کرد.

این دانه های کوچک که زیاد مغذی و خوشمزه هستند، دارای فواید زیاد و موادی مثل کربوهیدرات، فیبر، فسفر، زینک، تیامین یا ویتامین B1، نیاسین یا ویتامین B3، ویتامین B12 و ویتامین E می باشند. کمک به درمان اختلالات روحی و چلوگیری از ابتلا به انواع سرطان از خواص دارویی دانه کاج می باشد. در ادامه به سایر مزایای این دانه می پردازیم.

بیشتر بخوانید:  خواص و روش مصرف سیب زمینی بنفش

تقویت کننده سیستم قلب و عروق

گنجاندن روزانه ۱۷ گرم از روغن دانه کاج در برنامه غذایی، میزان کلسترول خون را کاهش می ‌دهد. اولئیک اسید بسیار موجود در این دانه نیز چربی اشباع شده ای می باشد که تجمع چربی ‌های مضر را در کبد کاهش می ‌دهد و جلوگیر از آزار به قلب و عروق می ‌شود. همچنین سرشار از ویتامین ای، ویتامین کا، مس و آهن می باشد که برای قلب مفید می باشد.در ضمن منیزیم به اتفاق پتاسیم موجود در این دانه، سبب حفظ سلامت قلب و تنظیم فشار خون هم می شود.

کاهش یافتن وزن

طبق تحقیقات انجام شده توسط پژوهشگران، خوردن دانه کاج اشتها را کم می کند و منجر به احساس سیری در طولانی مدت شده و این امر به کاهش وزن و لاغری کمک شایانی می کند. اسید پینولئیک که در دانه های کاج به وفور مشاهده می شود، با تحریک کردن هورمون ها، سبب کاهش یافتن میل به غذا و بی اشتهایی می شود.

منبع غنی از آهن

طبق مطالعات صورت گرفته، 3 میلی گرم آهن در هر 30 گرم دانه کاج وجود دارد که این امر از خواص دانه کاج می باشد. آهن از مهم ترین ترکیبات هموگلوبین می باشد که وجود آن به میزان کافی در خون سبب تولید انرژی می شود چرا که اکسیژن بیشتری به سلول های بدن منتقل می شود.

درمان پروستات

خواص و مزایای دانه کاج نیز همچون خواص اسپند از ابتلا به پروستات پیشگیری و در صورت وجود آن را درمان می کنند. اگر به طور مرتب از آن ها استفاده شود به مرور بزرگی پروستات و تکرر ادرار نیز درمان می شوند.

خواص دانه کاج,خاصیت دانه کاج

یکی از خواص دانه کاج و خواص تخم کتان این می باشد که سرشار از آنتی اکسیدان می باشند

بیشتر بخوانید:  برای پف کردن کیک چکار باید کرد

تقویت کننده سیستم قلبی

خواص روغن دانه کاج نیز همچون خواص روغن سیاه دانه سبب کاهش کلسترول بد خون می شود. پس بهتر می باشد این روغن ها را در رژیم غذایی خود قرار دهید. در دانه کاج چربی های اشباع شده مثل اولئیک اسید به مقدار بسیار وجود دارد. این چربی های مفید از تجمع چربی های ناسالم و مضر در کبد پیشگیری می کنند که این امر در حفظ سلامت قلب و عروق زیاد موثر می باشد. وجود ویتامین هایی مثل A، K و موادی مثل آهن، مس، پتاسیم و منیزیم  در دانه کاج هم برای سلامت سیستم قلب و عروق و هم برای کنترل فشار خون مفید می باشند.

خاصیت خلاف پیری

یکی از خواص دانه کاج و خواص تخم کتان این می باشد که سرشار از آنتی اکسیدان می باشند. این ترکیبات خاصیت خلاف سرطانی و خلاف پیری داشته و از آزار رساندن رادیکال های آراد به سلول های بدن و در عاقبت سرطانی شدن و یا پیر شدن آن ها پیشگیری می کند.

تقویت سیستم بینایی

دانه کاج حاوی آنتی اکسیدان لوتئین می باشد که برای اجتناب از بیماری های چشم ضروری می باشد و قدرت بینایی زیاد مفید بوده می باشد. همچنین حاوی ویتامین آ در شکل بتاکاروتن می باشد که برای سلامت چشم لازم می باشد.

انرژی زا بودن

دانه های کاج حاوی مقادیر بالایی از پروتئین هستند. اسیدهای آمینه موجود در این پروتئین ها نیز سبب شده اند که این دانه یکی از منابع غذایی پرخاصیت به شمار آید. مقدار منیزیم در این دانه زیاد زیاد می باشد و این ماده معدنی در کاهش دادن خستگی، گرفتگی عضلات، استرس و تنش موثر می باشد که این نیز از دیگر خواص دانه کاج می باشد.

بیشتر بخوانید:  انواع پنیر و چگونگی استفاده از آن

نکات پایانی

 مصرف دانه های کاج درد مفاصل، سنگ کیسه صفرا، پوکی استخوان و بواسیر که این مورد از خواص اسفرزه هم می باشد، را درمان و از ابتلا به آن ها هم پیشگیری می کند.

پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه و مثانه نیز از فواید دانه کاج محسوب می شود.

خواص جوراجور و جالب میوه کاج

مصرف دانه کاج سبب کاهش اشتها می شود. براساس مطالعات انجام شده دو ترکیب مهم موجود در این دانه سبب احساس سیری و جلوگیر از افزایش وزن می شود

مالیات جانبی کاج

زیاده‌روی در خوردن راتیناج تولید سنگ مثانه می کند و همچنین سبب بی‌قدرت شدن نیروی جنسی می شود. وقتی میوه کاج رسید، دانه ها چیده می شود و به مدت ۲۰ روز در نور خورشید قرار می گیرد تا خشک شود.

دانه های کاج در وسط فلس های خشک شده نمایان می شود که با شکستن آن ها می توان از مغزشان استفاده کرد. این مغز کالری بالایی دارد و برای سودبردن از خواص دانه کاج بهتر می باشد تعادل را در خوردن آن رعایت کنید.

دانه ها دارای فواید زیاد و موادی مثل کربوهیدرات، فیبر، فسفر، زینک، تیامین یا ویتامین B۱، نیاسین یا ویتامین B۳، ویتامین B۱۲ و ویتامین E می باشد.منبع: خوی وب

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …