ارزن چیست و چه فوایدی دارد؟

فواید ارزن,خاصیت ارزن

آرد برنج خیلی مقاوم نیست و به آسودگی هضم می شود.

سورگوم گروه کوچکی از غلات میباشد که در مناطق خشک به ویژه در آسیا و آفریقا به خوبی رشد می کند.

ارزن غله ای باستانی میباشد که تا 10000 سال پیش در شرق آسیا کشت می شد. انواع مختلفی وجود دارد که انواع مروارید و انگشتی در بین آنها محبوب ترین هستند. اگرچه ارزن اغلب به عنوان غذای پرندگان در نظر گرفته می شود، اما تنها برای آنها نیست و در بسیاری از کشورها به ویژه در چین، آفریقا و هند به عنوان یک غله خوشمزه برای تهیه غذاهای مختلف استفاده می شود. ارزن در پایان طول سال در معرض میباشد و اندازه کوچکی دارد و شکلی گرد دارد که در رنگ های سفید، زرد، قهوه ای، خاکستری یا بنفش یافت می شود.

طعم آن کمی شیرین و حاوی هزاران ماده مغذی مفید میباشد و بیش از یک سوم جمعیت جهان آن را می خورند.

ارزش غذایی ارزن.

ارزش غذایی و کالری ارزن 378 کیلو کالری در 100 گرم میباشد.مواد مغذی ارزن حاوی 15 درصد پروتئین، فیبر بالا، ویتامین های B کمپلکس (نیاسین، فولاسین و ریبوفلاوین)، مواد معدنی آهن، منیزیم، فسفر، منگنز، پتاسیم، کلسیم و روی، اسیدهای آمینه ضروری متیونین، لسیتین و ویتامین A و غنی از فیتوکمیکال ها می باشد. به عنوان اسید فیتیک

آرد برنج خیلی مقاوم نیست و به آسودگی هضم می شود. ارزن محصولی بدون گلوتن میباشد که برای بیماران سلیاک قابل استفاده میباشد.

همچنین ارزن یک منبع انرژی محسوب می شود و حاوی مواد مغذی زیادی برای ورزشکاران و کودکان میباشد و در ترکیب با حبوبات منبع خیلی خوبی از پروتئین میباشد که برای افرادی که گیاه خوار هستند ایده آل میباشد.

در طب سنتی می گویند ارزن طبع سرد و گرم دارد و خاصیت عکس افسردگی و بی خوابی، آرام بخش، عکس قارچ، دفع بلغم، چربی خون و مخلوط شیر قابض میباشد و پودر آن درمان کننده اسهال و اسهال میباشد. همچنین سبب کنترل دمای بدن می شود.

بیشتر بخوانید:  خواص پنیر بز

سوپ ارزن برای استفراغ و سوء هاضمه مفید میباشد و استفاده منظم از آش آن می تواند در مساوی حالت تهوع و حالت تهوع صبحگاهی موثر باشد.

پیشگیری از بیماری های قلبی و دیابت.

اگرچه جو دوسر برای محافظت از قلب شناخته شده میباشد، گندم یکی از همان غلات میباشد که فیبر کمی دارند. .، 29 درصد خطر کمتری برای CVD داشتند، اما این اثرات مفید تنها به فیبر مربوط نمی شود، بلکه غلات کامل نیز غنی از مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، لیگنان ها و سایر مواد مغذی گیاهی هستند.

آشنایی با ارزن,خواص ارزن

ارزن سرشار از کلسیم میباشد و به تقویت استخوان ها و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان کمک می کند.

همانطور که گفته شد، ارزن منبع غنی منیزیم میباشد و یک فنجان ارزن پخته شده 19 درصد از نیاز روزانه بدن به منیزیم را تامین می کند. مطالعات نشان داده اند که منیزیم فشار خون را کاهش می دهد و بیماری های قلبی را به ویژه در افراد گرفتار به تصلب شرایین کاهش می دهد. منیزیم همچنین تندی و دفعات حملات میگرنی را کاهش می دهد. ترکیباتی مشابه اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه (PUFA)، الیگوساکاریدها، استرول ها و استانول ها و ویتامین B3 موجود در ارزن سبب کاهش کلسترول می شوند.

غلات کامل همچنین منبع غذایی مهمی از آنتی اکسیدان های محلول در آب، محلول در چربی و نامحلول هستند. آنتی اکسیدان های غلات حاوی ویتامین A، سلنیوم، اسید فنولیک و اسید فیتیک هستند، اگرچه آنها خیلی بالاتر از غلات کامل هستند. گنجایش آنتی اکسیدانی تصفیه نشده دانه ها حتی تصفیه شده میباشد. مطالعات انسانی نشان می‌دهد که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در بیشتر غذاهای کامل نسبت به مکمل‌ها در پیشگیری از بیماری‌های قلبی مؤثرتر هستند.یکی از فیتونوترینت های اصلی سورگوم لیگنان میباشد که در روده انسان به انترولاکتون و انترودیول تبدیل می شود.

بیشتر بخوانید:  روش بن ماری چیست؟

بر اساس مطالعات، سطح انترولاکتون در خون با مرگ ناشی از CVD و سایر علل مرگ رابطه معکوس دارد و بازي کردن نقش انترولاکتون در پیشگیری از سرطان سینه و سرطان وابسته به هورمون نیز دیده می شود. در بسیاری از افراد، خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی، دیابت و چاقی با مقاومت به انسولین مرتبط میباشد که طبق مطالعات اپیدمیولوژیک، خوردن غلات کامل آلرژی به انسولین را افزایش می دهد. مکانیسم پیشنهادی به شاخص گلیسمی پایین، فیبر، منیزیم و محتوای ویتامین A در غلات کامل نسبت داده می شود.

مصرف منظم غلات کامل خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. نتایج یک مطالعه 8 ساله با شرکت 41186 شرکت کننده از زنان سیاه پوست نشان داد که بین مصرف منابع غذایی غنی از منیزیم و کلسیم با دیابت نوع 2 رابطه معکوس وجود دارد و خطر ابتلا به این بیماری تا 31 درصد کاهش می یابد. فیتوکمیکال‌های موجود در ارزن سبب می‌شود که روند هضم کاهش یابد و سطح قند خون در افراد دیابتی کنترل شود.از آنجایی که مصرف روزانه لبنیات می تواند خطر ابتلا به دیابت را تا 13 درصد کاهش دهد، بنابراین صبحانه با یک کاسه شیر گرم را می توان ضروری دانست.

خواص درمانی ارزن.

مطالعات بسیاری جنبه های مختلف غلات کامل مشابه ارزن را در رابطه با بیماری ها بررسی کرده اند و در اینجا به خواص سلامتی ارزن با توجه به نتایج آن می پردازیم. همانطور که مستقر شده میباشد، رژیم غذایی بازي کردن نقش مهمی در پیشگیری اولیه و ثانویه از بیماری های قلبی عروقی دارد و بیش از 40 سال میباشد که محافظت از غلات کامل در مساوی بیماری های قلبی عروقی (CVD) علاوه بر مصرف غلات کامل پیشنهاد شده میباشد. مشابه انار با کاهش خطر ابتلا به دیابت، فشار خون بالا و سرطان های مختلف مرتبط میباشد.

خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا را کاهش می دهد.

بیشتر بخوانید:  خواص اسفناج

یک مطالعه نشان داد که مصرف فیبر (هم محلول و هم نامحلول) خطر ابتلا به سنگ های صفراوی را تا 13 درصد کاهش می دهد، اگرچه مصرف فیبر نامحلول محافظت بیشتری در مساوی سنگ های صفراوی نشان می دهد. به این ترتیب افزایش 5 گرمی فیبر نامحلول خطر تشکیل سنگ را تا 10 درصد کاهش می دهد. خوردن غذاهای حاوی فیبر نامحلول، مشابه ارزن، روزگار ردشدن روده را افزایش می دهد و ترشح صفرا را کاهش می دهد (بدیهی میباشد که مصرف بیش از حد آن می تواند منجر به تشکیل سنگ شود).

پیشگیری از سرطان سینه و آسم.

رژیم غذایی پرفیبر حاوی غلات کامل (جو) و میوه به طور قابل توجهی از سرطان سینه (25%) در زنانی که بیش از 30 گرم فیبر در روز مصرف می‌کردند، در مقایسه با زنانی که کمتر از 20 گرم مصرف می‌کردند، پیشگیری کرد. دلیل آن مهار بازجذب و سنتز استروژن و ممانعت از رشد سینه میباشد.همچنین مصرف کم غلات کامل با شیوع آسم در کودکان (16.7 درصد) همراه میباشد و از آنجایی که افراد گرفتار به آسم به دلیل کمبودهای تغذیه ای گندم باید از مصرف آن پرهیز کنند، ارزن یکی از بهترین غلات برای این افراد محسوب می شود. .

سرشار از کلسیم و آهن میباشد.

ارزن سرشار از کلسیم میباشد و به تقویت استخوان ها و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان کمک می کند. همچنین به دلیل آهن موجود در ارزن ممکن میباشد برای افراد گرفتار به کم خونی مفید باشد. با توجه به ویژگی های غلات کامل به ویژه ارزن، مصرف لااقل 3 وعده غلات در روز توصیه می شود.منبع: خوی وب

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …