میوه لیچی و خواص آن

گیاه لیچی, درخت لیچی, میوه ی لیچی لیچی چینی، میوه لیچی با خواصی که همه چینی ها آن را می شناسند، لیچی یا لیچی یک میوه چینی با طعم شیرین است و به دلیل وجود محتوای بالای ویتامین C در این میوه، می توانید از آن برای تقویت سیستم ایمنی استفاده کنید. لیچی (به انگلیسی: Lychee) یک گیاه میوه با نام علمی Litchi chinensis (به انگلیسی: Litchi chinesis) یا لیچی چینی است و از تیره Natarkian و راسته Natrak Sanan است. میوه لیچی به دلیل رنگی که دارد به سرخابی معروف است. این گیاه درختی بلند با میوه های گوشتی کوچک دارد. پوسته بیرونی میوه ها ظاهری خشن و قرمز متمایل به صورتی دارد که غیرقابل خوردن است، پوست قرمز لیچی مانند تیغ و چرمی است و شباهت کمی به توت فرنگی دارد. لایه داخلی میوه گوشته ای شیرین، سفید، شفاف، سفت و آبدار به شکل گرد یا بیضی به قطر 1-1.5 سانتی متر است که به تنهایی یا در دسرها استفاده می شود. این میوه معطر و شیرین بومی جنوب چین است و به عنوان تولید کننده اصلی این میوه شناخته می شود. کشورهای آسیای جنوبی، شبه قاره هند و آفریقای جنوبی نیز تولیدکننده لیچی محسوب می شوند.ارزش غذایی لیچی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین B3، ویتامین B6، ریبوفلاوین، اسید فولیک، مس، پتاسیم، فسفر، منیزیم و منگنز است.لیچی سرشار از فیبر، پروتئین، پروآنتوسیانیدین (همچنین در سیب، زغال اخته و انگور موجود است) و پلی فنول است. پروانوسیانیدین دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد دیابتی، ضد التهابی، محافظت کننده از قلب و ضد رگ زایی برای رشد تومور است که از سرطان جلوگیری کرده و آن را مهار می کند. وزن هر میوه لیچی حدود 10 گرم است. ارزش غذایی هر 100 گرم لیچی 66 کالری، 0.83 گرم پروتئین، 0.44 گرم کربوهیدرات، 16.5 گرم فیبر، 1.3 گرم ویتامین C، 71.5 میلی گرم، 100 گرم لیچی 95 مورد نیاز ویتامین C را تامین می کند. زنان بالغ و 70 درصد ویتامین C مورد نیاز مردان بالغ میوه لیچی دارای فیبر زیادی است که به بهبود سلامت دستگاه گوارش و تسهیل حرکت روده ها کمک می کند و به جذب سریع غذا کمک می کند. این میوه مقوی معده است، باعث هضم بهتر غذا می شود، شیره معده را تحریک می کند که باعث جذب بهتر مواد مغذی سالم می شود. یبوست و سایر اختلالات گوارشی کاهش می یابد.طبق یک مطالعه در سال 2016، دانشمندان دریافتند که عصاره لیچی به حفظ سلامت کبد کمک می کند، سلول های سرطانی و ویروس ها را مهار می کند و عملکرد ورزشی را بهبود می بخشد.ارزش غذایی لیچی, فواید لیچی, میوه لیچی درخت میوه لیچی، سیستم ایمنی را با لیچی بهبود می بخشد، وجود ویتامین C در لیچی باعث بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. به ویژه برای بدن برای مبارزه با سرفه، سرماخوردگی و آنفولانزا نشان داده شده است. ترکیب فنلی میوه لیجی خاصیت ضد آنفولانزا دارد و الیکنول موجود در آن از تکثیر ویروس آنفولانزا جلوگیری می کند و از سرفه و سرماخوردگی جلوگیری می کند. مبارزه با سرطان با لیچی، وجود پروآنتوسیانیدین و ترکیبات پلی فنولی در لیچی در مبارزه با اثرات مخرب رادیکال های آزاد در بدن و مبارزه با سلول های سرطانی به ویژه سرطان سینه بسیار موثر است. به طور سنتی، زمانی که غدد و تومورها بزرگ می شوند، تجویز می شود. بر اساس این مطالعه، پالپ میوه های خشک دارای خواص ضد توموری است. لیچی و خواص ضد ویروسی پروانتوسیانیدین لیچی دارای خواص ضد ویروسی است. الیگونول و لیکیتانین موجود در این گیاه به جلوگیری از انتشار ویروس ها به ویژه ویروس تبخال کمک می کند. کنترل فشار خون و بهبود گردش خون با لیچی مصرف لیچی سطح پتاسیم سدیم بدن را متعادل می کند که برای تثبیت فشار خون بسیار مناسب است.از طرفی پتاسیم با خاصیت گشادکننده عروق به کنترل فشار خون در عروق کمک می کند و کلسترول بد را کاهش می دهد.مس یکی از عناصر مهم در تولید گلبول های قرمز است. مس موجود در سرخجه گردش خون را بهبود می بخشد و به افزایش اکسیژن رسانی به اندام ها و سلول ها کمک می کند. از طرفی وجود پلی فنول بیوفلاونوئیدی به نام روتین در لیچی به تقویت رگ های خونی و جلوگیری از پارگی و کشیدگی رگ ها و جلوگیری از بیماری هایی مانند واریکوسل و هموروئید کمک می کند. ، به تغذیه بهتر فولیکول های مو کمک می کند و موهای شما را سالم و قوی می کند. ماسک موی لیسک تقویت کننده: برای بهره مندی از خواص لیچی، آب 7-8 لیسک را به صورت موضعی مصرف کنید. با 2 قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا مخلوط کنید. و روی پوست سر بمالید و سر را با کلاه پلاستیکی بپوشانید و بعد از 1 ساعت موها را آبکشی کنید ماسک مو Lychee Illuminating Hair – شرایط نامساعد آب و هوایی موها را کدر می کند اگر می خواهید درخشش و درخشندگی را به موهای خود بازگردانید. موهای خود را براق کنید، گوشت 10 لیسک را له کنید و روی آن بمالید. موهای خود را بشویید و بعد از 15 دقیقه موهای خود را بشویید.تقویت کننده انرژی لیچی سرشار از ویتامین C است که نقش مهمی در تولید کلاژن و کارنیتین دارد و به چربی سوزی بیشتر کمک می کند، بنابراین می توان آن را یک تقویت کننده فوری انرژی در نظر گرفت.پیشگیری از بیماری آلزایمر با لیچی مطالعات اخیر محققان روی موش ها نشان داده است که مصرف لیچی به طور قابل توجهی از آسیب های عصبی که منجر به بیماری آلزایمر می شود جلوگیری می کند و عملکرد شناختی مغز را بهبود می بخشد. ویتامین سرخجه عملکرد مغز را بهبود می بخشد و به حفظ سلامت سیستم عصبی کمک می کند و از اختلالات مغزی جلوگیری می کند. پیشگیری از علائم پیری با لیچی، مهم ترین عامل پیری زودرس آسیب رادیکال های آزاد به پوست است. ویتامین C موجود در لیچی علاوه بر داشتن خاصیت روشن کنندگی و مبارزه با لکه های پوستی ناشی از افزایش سن، از آسیب دیدن سلول های پوست توسط رادیکال های آزاد جلوگیری می کند و روند پیری را کند می کند. می‌توانید با ماسک صورت لیچی برای جوان‌سازی پوست، ماسک صورت جوان‌کننده و روشن‌کننده درست کنید: تفاله ۴ تا ۵ لیچی را با یک چهارم موز کاملا رسیده له کنید و به صورت و گردن بمالید و بعد از ۱۵ دقیقه بشویید. لیچی ضد لک: ویتامین C موجود در لیچی با تجمع رنگدانه ها در پوست مبارزه می کند. به سادگی تفاله لیچی را خرد کرده و با پنبه روی لکه ها قرار دهید و پس از 15 دقیقه بشویید.ماسک لیچی برای درمان آفتاب سوختگی: ترکیب لیچی با ویتامین E پوست ملتهب ناشی از آفتاب سوختگی را تسکین می دهد.4-3 تکه گوشت لیسک را چرخ کرده و آب آن را گرفته و با روغن 1 کپسول ویتامین E مخلوط کرده و روی قسمت های آفتاب سوخته بمالید و بعد از نیم ساعت بشویید. خواص ضد التهابی عصاره لیچی غنی از عامل ضد التهابی معروف به نام فلاونول است که به درمان آسیب بافت ملتهب کمک می کند. تاثیر لیچی در کاهش وزن سرخالو سرشار از فیبر، آب زیاد و کم چربی است، این فواید مصرف این میوه را برای کاهش وزن موثر کرده است. تقویت استخوان با لیچی مواد معدنی موجود در لیچی جذب کلسیم را در استخوان ها افزایش می دهد و به ساخت استخوان های قوی تر و کاهش خطر پوکی استخوان کمک می کند. سلامت قلب با لیچی این میوه حاوی بتاکاروتن و پلی فنول است که به پیشگیری از بیماری قلبی کمک می کند. بیماران قلبی می توانند با خیال راحت لیچی را مصرف کنند و از آن لذت ببرند. درمان کم خونی با لیچیسرخالو حاوی آهن، اسید فولیک و ویتامین C است که باعث افزایش جذب آهن می شود. بنابراین به درمان افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن کمک زیادی می کند.درمان کم خونی با لیچی, لیچی, خواص لیچی درمان کم خونی، یکی از خواص لیچی، احتیاط در مصرف لیچی می تواند باعث کاهش قند خون شود، بنابراین مصرف کنندگان داروهای دیابتی باید احتیاط کنند.مصرف زیاد لیچی برای بدن خطرناک است. در سال 2014، بیماری های غیرقابل توضیحی در میان کودکان هندی مشاهده شد که علت آن مصرف نکردن سرخجه بود، ترکیب هیپوگلیسین A موجود در میوه و قند خون پایین در کودکان مبتلا به سوءتغذیه هندی منجر به مرگ مغزی و از جمله مرگ شد. احتمال واکنش آلرژیک به این میوه وجود دارد بنابراین برای بار اول مقدار کمی از آن مصرف کنید. لیچی ممکن است باعث عدم تعادل هورمونی، خونریزی داخلی، تب یا مشکلات دیگر شود.مصرف لیچی برای زنان باردار و شیرده ممنوع است و احتمال خونریزی و عفونت در جنین را افزایش می دهد. مصرف زیاد لیچی باعث خونریزی بینی، تب یا گلودرد می شود. تداخلات دارویی میوه لیچی این احتمال وجود دارد که لیچی با داروهای زیر تداخل داشته باشد.- داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن – داروهای دیابت – مسکن ها – داروهای ضد پلاکت مانند کلوپیدوگرل – داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین و هپارین – داروهای کاهش دهنده کلسترول و چربی خون – داروهای قلبی عروقی – داروهای ضد سرطان – داروهای ضد سرطان – داروهای ضد سرطان. – داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی – مکمل های گیاهی مانند جینکو بیلوبا ارزش غذایی لیچی, فواید لیچی, میوه لیچی نحوه استفاده از میوه لیچی هسته لیچی نوشیدنی دانه لیچی برای تسکین سرفه، کاهش قند خون و کاهش دردهای عصبی مفید است.از دیگر خواص لیچی می توان به موارد زیر اشاره کرد: – رفع تشنگی – قابض و با طراوت – ضد درد – درمان ادم بیضه – درمان ناراحتی های عصبی و دردهای فتق عصبی راهنمای خرید و نگهداری لیچی پس از چیدن از درخت، ناشناخته بالغ تر می شود. پوست قهوه ای لیچی نشان دهنده تازگی میوه است. لیچی هایی را انتخاب کنید که سنگین و سفت هستند و پوست خشکی دارند. لیچی هایی را انتخاب نکنید که لکه دار، کبود شده یا دارای لکه های سیاه هستند. ماندگاری لیچی در یخچال در کیسه پلاستیکی تا 10 روز می باشد.لیچی فریز ماندگاری میوه را افزایش می دهد هرچند پوست را تیره می کند. .

نوشته میوه لیچی و خواص آن اولین بار در خوی وب. پدیدار شد.

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …