غذاهای سنتی تبریز

غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز غذاهای سنتی تبریز تبریز کلان شهری در منطقه آذربایجان ایران و مرکز استان آذربایجان شرقی می باشد. این شهر به عنوان بزرگترین مرکز اقتصادی منطقه آذربایجان ایران و مرکز اداری، ارتباطی، تجاری، سیاسی، صنعتی، فرهنگی و نظامی این منطقه شناخته می شود. غذاهای سنتی تبریز: تبریز یکی از استوار ترین ها بوده می باشد. ایران، این شهر در دوران اتابکان پایتخت سیاسی ایران بوده می باشد. ، خوارزمشاهان، ایلخانان، چوپانیان، جلایریان، قراقویونلوها، آققویونلوها، صفویان و تخت سلطنت ایران در دوران قاجاریه. قومیت مردم تبریز حاوی 96.5 درصد ترک های ایرانی (آذری ها)، 2.9 درصد پارسی زبانان و 0.6 درصد سایر اقوام می باشد. جذب های گردشگری تبریز دوران طولانی این شهر را به ما نشان می دهد. نه تنها جذب ها از تمدن این شهر سرگذشت می کنند، بلکه غذاهای سنتی مشابه کوفته تبریزی، کرابیه، لوبیا سبز و … نیز از تمدن این شهر اخبار می دهند. آنها همچنین نقش داشتن مهمی در نمایش فرهنگ این شهر دارند. تبریز شهر غذاهای لذیذ می باشد، غذاهایی به قدری گوناگون که هر سلیقه ای را راضی می کند.در اینجا همگانی از غذاهای تبریزی را مشاهده می کنید: کوفته تبریزی، غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز کوفته تبریزی از سبزیجات معطر مختلف استفاده می کند.انواع پیراشکی در نقاط مختلف خاورمیانه تهیه می شود و تفاوت آن با اکثر کوفته ها عمدتا در طرز تهیه و مواد به کار رفته در آن می باشد. در کوفته تبریزی از انواع سبزیجات معطر استفاده می شود و به طور سنتی گوشت این کوفته را در هاون سنگی با دسته دسته چوبی می کوبند و سبزی و لپه به آن افزایش می کنند. مواد اصلی کوفته تبریزی گوشت و سبزی مخصوص می باشد که گرد شده و در سس پخته می شود. معمولا یک تخم مرغ آب پز، زرشک و آلو را وسط کوفته می گذارند. (طرز تهیه کوفته تبریزی) کوکوی لوبیا سبز، غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز کوکوی لوبیا سبز یکی از غذاهای سنتی تبریز می باشد و کوکو یکی از غذاهای معروف آشپزی ایرانی می باشد. ماده اصلی نارگیل تخم مرغ می باشد و سبزیجات، پیاز، سیر، فلفل، قارچ، سیب زمینی و ادویه جات معمولا برای پخت این غذا استفاده می شود، اما نارگیل لوبیا سبز یکی از غذاهای سنتی تبریز می باشد که عمدتا در مراسم افطار سرو می شود. . مواد اصلی این غذای خوشمزه گوشت چرخ کرده، پیاز، هویج، زعفران، لوبیا سبز و تخم مرغ می باشد.(طرز تهیه لوبیا سبز نارگیل) خورش هویج، غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز خورش هویج خورش هویج یکی از غذاهای پرطرفدار در بین تبریزی هاست.برای تهیه این خورش از مرغ یا گوشت با هویج، پیاز، پوره گوجه فرنگی و زعفران استفاده می شود و برای اینکه طعم شیرینی نداشته باشد از آبلیمو استفاده می کنند. (طرز تهیه خورش هویج) غذای سنتی تبریز اوماج آشی: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز آش اوماج تبریز آش اوماج یا اوماج آشی برای روزهای سرد زمستان به خصوص روزهای برفی عالی می باشد. برای تهیه آش اوماج ابتدا باید اوماج را درست کنیم. اوماج توده های کوچکی به اندازه ماش یا عدس می باشد و بعد پیاز و عدس و سبزی سبز و رب گوجه را افزایش می کنیم. (طرز تهیه آش اوماج) ترشی کلم: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز ترشی کلم را با سبزیجات و ترشی میل کنید، ترشی کلم یکی از غذاهای تبریز می باشد. این سوپ که طعم غالب خود را از تره فرنگی می گیرد، با موادی مشابه پیاز، گوشت، لیمو عمانی، زعفران، ذرت بلال، زردچوبه و نمک و فلفل درست می شود. سوپ یک غذای آسان اما دلچسب و محبوب می باشد. این غذا زیاد مقوی می باشد و برای کسانی که کمبود کلسیم دارند توصیه می شود. سوپ را با سبزیجات و غلات زنده کنید.قیقاناخ یا خاگینه، غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز خاقین تبریزی، یکی دیگر از غذاهای سنتی تبریز که طعم بی نظیری دارد، قیقاناخ یا خاگینه تبریزی می باشد.خاگینه برای همه ایرانیان نام آشناست، اما چیزی که خاگینه تبریزی را خاص می کند استفاده از گردو، هل و زعفران در آشپزی می باشد. پخت این غذا زیاد آسان می باشد و می توانید به سادگی آن را در منزل درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. (طرز تهیه خاگینه) آش ماست، غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز آش ماست تبریز، آش ماست تبریز یا آش ماست تبریز یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی می باشد. این سوپ یکی از آسان ترین و مفیدترین سوپ ها در زمستان می باشد. و چون در این سوپ از حبوبات حجیم استفاده نمی شود، غذای نسبتا سبکی به حساب می آید. دوران پخت این سوپ زیاد کمتر از سایر سوپ ها می باشد. (طرز تهیه ماست آش) غذای سنتی تبریز دویماج: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز دویماج یک میان وعده عالی می باشد. در بین غذاهای سنتی تبریز، غذاهای زیاد خوشمزه ای وجود دارد که طعم آنها با تنقلات امروزی تساوی می کند. دویماج یکی از غذاهایی می باشد که می تواند پیش غذا، صبحانه یا میان وعده باشد، مواد اصلی آن نان تبریز (یا نان لواش)، دوغ، پنیر تبریز، کره، آجیل و سبزی می باشد.(طرز تهیه دویماج) غذای سنتی کباب بناب تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز کباب بناب تبریز این شهر به کباب لذیذ و لذیذش، کباب بناب معروف می باشد.در سرتاسر ایران اکثر کباب ها را با برنج سرو می کنند اما در تبریز قطعاً کباب بوناب را با نان می خورند. برای تهیه این کباب زیاد خاص از گوشت بره تازه، پیاز ریز خرد شده، نمک و فلفل استفاده می شود. تاریخچه پختن این غذا قدمتی طولانی دارد و در دوران قاجار از غذاهای سلطنتی به شمار می رفت. این روش مخصوص پخت کباب که امروزه مرسوم می باشد قبل از سال 1300 شمسی توسط مرحوم صمد سرآشپز باشی در بناب ابداع شد. ح- به عبارتی می توان مرحوم صمد باشی را پایه گذار غذاهای سنتی آش میوه کباب، غذای سنتی تبریز دانست: آش میوه تبریزی غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز آش میوه تبریزی یکی از معروف ترین آش میوه تبریزی در منطقه آذربایجان، سوپ می باشد. از میوه ها این سوپ به دلیل اینکه حاوی انواع آجیل می باشد به عنوان غذایی مناسب برای شستشوی دستگاه گوارش شناخته می شود. آب میوه به دو صورت پخته می شود. در یکی از دستورهای آشپزی او نیازی به سبزیجات نیست و در دستور دیگری سبزیجات موجود در سوپ نیز جزو مواد اولیه سوپ می باشد. مغزهایی مشابه زردآلو، آلو خورشتی و آلو یکی از مواد اصلی این سوپ هستند.(طرز تهیه آش میو) جغورباغور غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز جغورباغور یکی از غذاهای خوشمزه تبریزی می باشد. استاجغور باغور و خورش گوشت گاو (یا جربز یا جیز بیز) از غذاهای خوشمزه تبریزی می باشد که کمتر کسی می تواند آن را سرو کند.این غذا شبیه به واویشکا رشتی می باشد و احیاناً هر دوی آنها تحت اثر غذاهای روسی شکل گرفته اند. این غذای لذیذ از ترکیب جگر سفید چرخ کرده و روده گوسفند تهیه می شود و اگر می خواهید آن را در منزل تهیه کنید، ابتدا باید سر گوسفندی را ببرید و به شخص دستور دهید روده سفید گوسفند را برنزه کند. شما. این مواد در پیاز سرخ شده و جگر، ادویه و گوجه فرنگی خرد شده به آن افزایش می شود. این غذا زیاد مقوی، خوشمزه و البته کمیاب می باشد. طرز تهیه جغورباغور (یپره دلماسی) غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز دلمه برگ مو تبریز یکی از تنقلات سنتی و اصیل تبریزی می باشد. برای تهیه این دلمه از بلغور، برنج، جگر ماهی، روغن حیوانی (ساری یاغ)، پیاز سرخ شده و دلمه سبزی (واش، مرزه، تره فرنگی) استفاده می شود. دولمه یک کلمه عمومی ترکی می باشد و از کلمه ترکی “دلمخ” به معنای پر کردن گرفته شده می باشد. در منطقه تبریز علاوه بر برگ انگور، دلمه با فلفل، کدو و گوجه فرنگی نیز تهیه می شود.جمهوری آذربایجان در سال 2017 دولمه را در لیست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو ثبت کرد.(طرز تهیه دولما برگ مو) سوپ گوجه تبریز، غذای سنتی: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز سوپ گوجه تبریز، این سوپ خوشمزه و خوش رنگ می باشد، بنابراین می تواند اشتهای شما را باز کند. مواد لازم برای تهیه این سوپ سبزیجات (تره فرنگی و جعفری)، حبوبات (لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی)، پیاز سریع، بلغور، برنج و گوجه فرنگی می باشد. همانطور که از نام این سوپ مشخص می باشد برای پخت آن باید از گوجه فرنگی زیادی استفاده کرد، از طرفی طعم ترش آن آب می باشد! (طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی) آش کلم یا سوپ کلم ماه غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز سوپ کلم ماه تبریز سوپ کلم ماه یکی از آن سوپ هایی می باشد که در تبریز خاص می باشد و در هیچ شهر دیگری نمی توانید آن را پیدا کنید. این سوپ با کلم مهتابی، پیاز، خوشه، بلغور، برنج، تره فرنگی، جعفری، سبزی دیگری به نام کروز، گوجه فرنگی، پوره گوجه فرنگی و فلفل تهیه می شود و برای تزیین نعنای خشک به آن افزایش می شود. اما برخی از بزرگان تبریز در کلم قمری کشک هم می گذارند.(طرز تهیه سوپ کلم ماه) کورما شورباسی، غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز کورما شورباسی نوعی آبگوشت می باشد در دوران های قدیم یخچال وجود نداشت و مردم روش های جالبی برای نگهداری مواد اولیه خود داشتند.این شکل ها طعم غذا را فوق العاده خوشمزه می کرد. قورماشورباسی که نوعی آبگوشت می باشد به دلیل پخته شدن گوشت به این نام معروف می باشد. ترکیبی از موادی مشابه گوشت بره کباب، پیاز، دنبه و چربی بره، تخم مرغ، سیب زمینی، فلفل قرمز، ذرت بلال، زعفران، نمک، پوره گوجه فرنگی و ادویه های محلی برای پخت این غذا استفاده می شود. در برخی موارد از سبزی محلی به نام کلاش نیز در این غذا استفاده می شود آش عدس تبریز، یک غذای سنتی تبریزی: آش عدس تبریز غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز، این آش زیاد غنی می باشد که از حبوباتی مشابه عدس، بلغور، برنج و … تهیه می شود. ارائه شده می باشد. در پخت این سوپ حبوباتی که از قبل خیس شده اند پخته می شوند، بله باید با حرارت ملایم پخته شوند تا برنج له نشود. در انتها گوجه فرنگی رنده شده و تره فرنگی خرد شده به غذای سنتی تبریز قرانی یاریچ افزایش می شود: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز بادمجان شکم پر تبریز قرانی یاریچ در زبان تبریزی به معنای بادمجان شکم پر می باشد. این غذا یکی از غذاهای محبوب مردم تبریز می باشد. مواد اولیه این غذا حاوی بادمجان، سیر، گوشت چرخ کرده، جعفری، پوره گوجه فرنگی و ادویه مخصوص می باشد.یاریچ قرنی معمولا با نان، ماست، سبزی یا ترشی سرو می شودآش گشواره، غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز آش گشواره تبریز آش قوشوراه یکی دیگر از غذاهای سنتی و بومی آذربایجان می باشد که به دلیل وجود پیراشکی (این کوفته ها شباهت زیادی به خمیر پیراشکی دارد) به این نام معروف شده می باشد. غذایی زیاد پرطرفدار و مقوی که با وجود دوران طولانی پخت، طرفداران زیادی پیدا کرده می باشد. این غذای بومی و سنتی در شهر تبریز بیش از سایر نقاط این استان تهیه و مصرف می شود. زنان و مادران آذربایجانی با ذوق از موادی مشابه رب گوجه، کره، آب، نخود، جعفری، گشنیز، نعناع، ​​سرکه، پیاز، تخم مرغ، نمک، آرد، گوشت چرخ کرده، زردچوبه و فلفل برای تهیه و پختن سوپ گوشواره استفاده می کنند. (طرز تهیه آش گشواره) شیر پلو یا سوت پلو غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز شیر پلو تبریزی شیر پلو تبریزی یکی از غذاهای محلی تبریز می باشد که زیاد لذیذ و خوش طعم می باشد شیر ​​پلو یکی از چندین غذای سنتی و محلی اهالی می باشد. تبریز که ماده اصلی تهیه آن فیله مرغ می باشد. مردم تبریز به این پلو دوده پلو می گویند و ایرانی ها به آن شیر پلو می گویند.شیر پیلو یک نوع پلو خوشمزه آذری می باشد که به جای استفاده از آب برای پخت برنج، شیر به شیر افزایش می شود که طعم غذا را کاملا تحت تاثیر قرار می دهد.

مطلب پیشنهادی

میراثی از فرهنگ یوروک ترکیه

جشنواره کشتی شتر چیست؟معرفی جشنواره سنتی به نام “کشتی شتر” در غرب ترکیه جشنواره کشتی …