غذاهای سنتی استان قزوین

غذاهای محلی قزوین,غذاهای قزوینی غذاهای محلی معروف استان قزوین، غذاهای سنتی قزوین، قزوین یکی از قدیمی ترین و جذاب ترین استان های ایران میباشد. این استان زیبا و تاریخی که از زمانه صفویه مورد توجه قرار گرفته میباشد، غذاهای پرطرفدار زیادی دارد که طعم بینهایت لذیذ و متنوعی دارند و غذاهای قزوینی سفره ای گوناگون و رنگارنگ را برای گردشگران و اهالی ایجاد می کند. جالب میباشد بدانید که سالانه گردشگران زیادی از این استان برای سفر انتخاب می کنند. بسیاری از آنها علاوه بر آب و هوا و مکان‌های گردشگری، جذب غذاهای سنتی قزوین شده‌اند که بینهایت غنی هستند. در اینجا برخی از بهترین غذاهای سنتی قزوین را مشاهده می کنید: ⦁ قیسی نثار ⦁ مش مش پیازو ⦁ کوکوی شیرین قزوینی ⦁ حلیم ⦁ آلو آش یا الرشته ⦁ مشکوفی ⦁ شیرین پیلوی قزوینی ⦁ کله جوجه ⦁ قایه جویسی یا قیمه جویچه قزوینی ⦁ سوپ دوغ ⦁ آش قزوینی امام ⦁ بادمجان برنج قزوینی غذاهای محلی قزوین,غذاهای قزوینی غذاهای سنتی استان قزوین برخی از غذاهای سنتی استان قزوین در مناسبت های خاص و برخی به طور معمول در طول سال پختن می شوند.برخی از غذاهای سنتی قزوین که در مناسبت ها استفاده می شود عبارتند از: قیمه نثار که در مجالس قانونی و عروسی تهیه می شود و به مناسبت شیرین پلو جای آن را می گیرد.⦁ قیمه، در مجالس عزاداری. آش شله قلمکار که برای شب چهارشنبه و سیزدهم کلم پاچه دود می شود، برای افطار روز 27 رمضان، معمولاً در 28 صفر به عنوان نذری پخته می شود. از امام حسن مجتبی (ع) معرفی غذاهای سنتی استان قزوین • قیمه نثار یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای استان قزوین، قیمه نثار میباشد که در بسیاری از اعیاد از این غذا استفاده می شود. مواد اصلی این غذای لذیذ برنج آبکش شده، بره، خلال پرتقال، پیاز سریع، زعفران، زرشک، خلال بادام، خلال پسته، رب گوجه فرنگی و ادویه های معطر میباشد که به صورت جداگانه تهیه می شود و روی دیسک لایه لایه می شود. همچنین برای تزئین لایه رویی این غذا از برنج زعفرانی، خلال پسته، خلال بادام، پرتقال و زرشک استفاده می کنند.هنگام سرو برای افرادی که علاقه مند به خوردن غذاهای با این چاشنی هستند کاسه جداگانه آبگوشت قرار داده می شود.همچنین هنگام خوردن قیمه نثار از سبزیجات نیز استقبال می شود.  غذاهای محلی قزوین,غذاهای قزوینی یکی از خوشمزه ترین غذاهای استان قزوین میباشد. نارگیل شیرین قزوینی به دلیل شیرینی که دارد اغلب با هویج پلو مصرف می شود که در کنار هم طعم بینهایت خوبی ایجاد می کند. از آنجایی که مردم استان قزوین علاقه خاصی به شیرینی دارند، طعم شیرینی را می توان در این غذا احساس کرد. کاکائو شیرین قزوینی از موادی مشابه سیب زمینی، زعفران، تخم مرغ، ماست، پودر هل، شکر و گلاب تهیه می شود که بافتی نرم به خود می گیرد. غذاهای محلی قزوین,غذاهای قزوینی یکی از غذاهای سنتی قزوین، کوکوی شیرین میباشد، این غذای محلی قزوینی از موادی مشابه برنج، خلال پرتقال، شربت غلیظ، خلال بادام، خلال پسته، زعفران رنده شده، کره، سیب زمینی و گوشت مرغ درست می شود. هنگام سرو این غذای محلی از سبزیجات استفاده می شود تا شیرینی آن زیاد نباشد.غذاهای محلی قزوین,غذاهای قزوینی یکی از غذاهای محلی معروف استان قزوین شیرین پالو میباشد. حلیم در استان قزوین طرفداران زیادی دارد زیرا قزوینی ها در پخت حلیم مهارت زیادی دارند.همین امر سبب شده میباشد که حلیم به غیر از ماه مبارک رمضان به لیست غذاهای محلی و دائمی این استان افزایش شود. حلیم استان قزوین از گندم، جو، آرد، گوشت و روغن تهیه می شود و از آنجایی که اکثر قزوینی ها حلیم را با نمک می خوردند، طعم آن کمی شور میباشد.  غذاهای محلی قزوین,غذاهای قزوینی در استان قزوین طرفداران زیادی دارد. دیماج قزوینی از ترکیب نان لواش خشک، پنیر، خیار، سبزی سریع، آجیل و پیاز سریع تهیه می شود. قزوینی ها با دست یک لقمه ذرت برای خوردن دیماج می گیرند و پس از درست کردن لقمه مورد نظر آن را می خورند. البته برخی دیگر از چوب کمر باریک برای لقمه استفاده می کنند. غذاهای محلی قزوین,غذاهای قزوینی دویماج یکی از غذاهای سنتی قزوین • آش دوغین آش یکی از غذاهای محلی قزوین میباشد. البته استان های دیگر نیز این آش را به عنوان یک غذای محلی معرفی می کنند، اما طرز تهیه آش دوغ در استان قزوین کمی گوناگون میباشد.اختلاف آن به این دلیل میباشد که طعم این آش در قزوین مشابه سایر استان ها ترش نیست و می توان گفت که به صورت آش شاخه تهیه می شود.در تهیه سوپ دوغ از موادی مشابه نخود، لوبیا قرمز، عدس، برنج، سبزیجات سبز و پیاز سریع استفاده می شود. پس از پخت آش دوغ، گوشت ها را به صورت کوفته سرخ شده در آن ریخته و میل می کنند و هنگام سرو، عصاره محلی قزوین را در کنار این غذای لذیذ قرار می دهند.  غذاهای محلی قزوین,غذاهای قزوینی آش دوغ یکی از غذاهای محلی قزوین میباشد • مرغ سوخاری احتمالا جزو غذاهای سنتی قزوین نباشد اما همچنان در استان قزوین طرفداران زیادی دارد. این غذای خوشمزه از مرغ و سیب زمینی سرخ کرده تشکیل شده میباشد که با سوپ شیر، نان باگت و خیارشور سرو می شود. این غذا به عنوان غذای اصلی (معمولا شام) سرو می شود. غذاهای محلی قزوین,غذاهای قزوینی غذاهای معروف استان قزوین • آلو آش آلو آش یکی از غذاهای سنتی محبوب قزوین میباشد. برای پخت آن از بلال، برنج، گیاهان معطر مشابه نعناع و گشنیز، آلو خشک، پیاز سریع و انواع ادویه استفاده می کنند. روش پخت به این صورت میباشد که آلوها را با ادویه سرخ کرده و پس از پختن بلال و برنج، آلو را به آن افزایش می کنند. و بعد از افزودن سبزی منتظر می مشابه تا آش جا بیفتد.از آنجایی که قزوینی ها در این استان به شرینجات علاقه مند هستند، عده ای به آش آلو شکر و مقداری آبلیمو افزایش می کنند تا طعم شیرینی به آن بدهد. غذاهای محلی قزوین,غذاهای قزوینی آش آلو یکی از غذاهای سنتی محبوب قزوینی ها میباشد • آش فرنی پیازوین از انواع حبوبات مشابه لوبیا قرمز، عدس، لوبیا چشم بلبلی، ماش، گوشت چرخ کرده و پیاز تهیه می شود. اختلاف آن با بقیه سوپ ها، سبزیجات ندارد. غذاهای محلی قزوین,غذاهای قزوینی پوره و آش پیازو یکی از غذاهای سنتی قزوین میباشد، ماشکوفیمشکفی دسری میباشد که در استان های شمالی نیز تهیه می شود. این دسر بافت ژلاتینی دارد و بینهایت خوشمزه میباشد. طعم اصلی آن شیرین میباشد و از نشاسته، وانیل، شکر، گلاب، زعفران و شیر تهیه می شود. برای تزیین سطح آن می توانید از خلال بادام، پسته و گل رز استفاده کنید.  غذاهای محلی قزوین,غذاهای قزوینی مشکوفی، دسر سنتی قزوین • بادمجان پلو قزوینی بادمجان با پلو یا بادمجان لاپلو یکی از غذاهای سنتی قزوین میباشد که ریشه آن به منطقه الموت و روستای یرک برمی گردد. . غذای محلی روستای یراک قزوین بادمجان پلو میباشد. با برنج، گوشت چرخ کرده، بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز، رب گوجه فرنگی، سیر و ادویه هایی مشابه زردچوبه درست می شود. غذاهای محلی قزوین,غذاهای قزوینی لپه بادمجان یکی از غذاهای سنتی قزوین میباشد.برای پخت خورش قزوینی از نمک، فلفل، زردچوبه، روغن، کشک، سبزی (حاوی نعنا، ادویه و ترخون خشک)، گردو (رنده شده)، پیاز سرخ شده، پیاز خام، گوشت (خلال شده) استفاده می شود. در صورت متمایل‌شدن به جای سبزی خشک از سبزی تازه یا شنبلیله در این غذا استفاده می شود. همچنین دیگ داغ را با نان سنگک یا بربری می نوشند. غذاهای محلی قزوین,غذاهای قزوینی کله جوش یکی از غذاهای سنتی قزوین • آش امام قزوین یکی دیگر از غذاهای محبوب و سنتی استان قزوین میباشد.  غذاهای محلی قزوین,غذاهای قزوینی.

مطلب پیشنهادی

میراثی از فرهنگ یوروک ترکیه

جشنواره کشتی شتر چیست؟معرفی جشنواره سنتی به نام “کشتی شتر” در غرب ترکیه جشنواره کشتی …