تبدیل پیه مرغ به گازوئیل

درست کردن گازوئیل با پیه مرغ,استفاده از پیه مرغ برای تهیه گازوئیل

نفت خام اصلی ترین منبع تولید گازوئیل به شمار می رود

محققان در یک همکاری آزمایشگاهی پیروز به سنتز نانوکاتالیستی شدند که می توان به کمک آن پیه مرغ را به گازوئیل طبیعی (بیودیزل) تبدیل کرد.

نفت خام اصلی ترین منبع تولید گازوئیل به شمار می رود. با توجه به کاهش روز اضافه منابع نفتی، محققان همواره به دنبال جایگزینی مناسب برای تولید سوخت بوده اند. یکی از این سوخت ها، بیودیزل میباشد که از منابع روغنی و در حضور کاتالیست تولید می شود.

یکی از عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، با شرح اینکه حدود ۷۰ درصد هزینه‌ی تولید بیودیزل مربوط به منبع روغن اولیه میباشد، گفت: «در طی سال های اخیر، یافتن منبع روغنی کم‌ارزش ارزش و همچنین یک کاتالیست مناسب سمت تبدیل روغن به بیودیزل از اهداف محققان این حوزه بوده‌ میباشد. ما در طرح حاضر با سنتز یک نانوکاتالیست جدید و کارا و استفاده از پیه مرغ به عنوان منبع روغنی، پیروز به تولید گازوئیل زیستی شدیم.

او بازدهی بالای تولید بیودیزل را به عنوان مهم ترین مزیت نانوکاتالیست سنتز شده برشمرد و افزود: از آنجایی ‌که در این طرح از ماده‌ی بی مصرف پیه مرغ به عنوان منبع روغنی تولید بیودیزل استفاده شده میباشد؛ از این رو انتظار می رود هزینه ی پایان شده‌ محصول نهایی کاهش قابل توجهی داشته باشد. همچنین این محصول در مقایسه با گازوئیل مشتق شده از نفت خام آلایندگی زیاد کمتری ایجاد می کند.

به گفته‌ این محقق، اندازه‌ی نانومتری ذرات کاتالیستی تولید شده سبب شده تا این کاتالیست از سطح ویژه‌ی زیاد بالایی برخوردار باشد. از آنجایی ‌که جایگاه واکنش سطح ذرات میباشد، افزایش سطح ویژه سبب افزایش هم زمانه سرعت و بازدهی واکنش تبدیل پیه مرغ به بیودیزل می شود.

بیشتر بخوانید:  برون سپاری چیست + چگونگی کارکرد

او در تبیین مراحل انجام طرح گفت: «ابتدا از پیه مرغ، روغن تولید شد و ترکیبات اسیدهای چرب موجود در آن به وسیله ی آزمون GC مورد بررسی قرار گرفت. سپس نانوکاتالیست غیر همگن CaO/CuFe۲O۴ سنتز و مشخصه یابی شد. در ادامه بیودیزل از روغن پیه مرغ در حضور نانوکاتالیست و تحت شرایط مختلف از جمله نسبت اتانول به روغن، دما، زمانه واکنش و درصد نانوکاتالیست تولید و شرایط بهینه معین‌کردن شد.

او افزود: نتایج حاکی از آن میباشد که بالاترین بازدهی فرآیند مربوط به نسبت اتانول به روغن ۱۵ به ۱، زمانه واکنش ۴ ساعت، دمای ۷۰ درجه و درصد کاتالیست ۳ درصد میباشد که ۹۴.۵۲ درصد گزارش شده میباشد.

 

مطلب پیشنهادی

انرژی خورشیدی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

انرژی خورشیدی یکی از پاک ترین و تجدیدپذیرترین منابع انرژی در جهان میباشد. همه چیز …